Spíte v poloze na boku? Co to o vás prozradí?

Pokud se vám zdají noční můry nebo toužíte po erotikou nabitém snění a ne a ne se jí dočkat, pak může být na vině spánková poloha. Trápí vás pálení žáhy či jste začali předčasně stárnout? Také za to možná může poloha, ve které nejčastěji spíte. Bohužel polohu, ve které spíte, nelze naprogramovat, ocitáte se v ní zcela podvědomě.

Spánkové polohy - co o vás vypoví?

 

Spíte s pokrčenou rukou či nohou?

 

Lidé spící na boku se umí velice dobře adaptovat, nechybí jim empatie, umějí dělat kompromisy a než se pro něco rozhodnou, udržují si odstup. Jestli máte při spaní na boku jednu nohu pokrčenou, může to vypovídat o tom, že jste člověk nervózní nebo máte sklony k napětí. Jednoduše se více stresujete a zatěžujete se zbytečnými starostmi. Najděte si čas jen pro sebe a naučte se relaxovat.

 

Když spíte s jednou rukou pod hlavou, jste osoba jemná, láskyplná a upřímná. Avšak může to mít i jiný význam. Možná máte malé sebevědomí nebo toužíte po dokonalosti - jste perfekcionista.

 

Spíte na levém či pravém boku?

 

Spaní na levém boku se doporučuje všem, kteří trpí pálením žáhy, neboť v této poloze dojde k takovému uspořádání vnitřních orgánů, že se sníží množství kyseliny, která způsobuje ono nepříjemné pálení. Ale pozor. Dle výzkumů se lidem v této poloze zdají většinou noční můry.

 

Když máte potíže s vysokým krevním tlakem, doporučuje se spát na pravém boku. Dáte tak srdci více prostoru, za což se vám odvděčí snížením krevního tlaku a zpomalením srdečního tepu. Dokonce prý poloha na pravém boku působí jako prevence Alzheimerovy choroby, neboť čistí mozek od škodlivých látek. Také se však říká, že by takto neměly spát těhotné ženy. Spaním v této poloze se zvyšuje pravděpodobnost, že se jim pak narodí mrtvé dítě. Možná tato pozice způsobuje omezení průtoku krve k dítěti, kterému se tak nedostávají ani živiny, ani potřebný kyslík.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies