Sportovní výživa – co váš organismus potřebuje?

Že je správná výživa důležitá pro jakýkoliv organismus, to je dávno známo. Pro sportovce to ale platí dvojnásob. Při fyzické zátěži dochází ke spalování energie, namáhají se svaly a šlachy, opotřebovávají klouby. Cesta k dostatečné regeneraci organismu a lepším výkonům vede mimo jiné i přes doplňky sportovní výživy.

Muž držící v náruči osobní váhu a různé dietní přípravky

Výživa, základ fyzičky

U sportovců to funguje jako u aut – když do nich lejete podřadný benzín, brzy se objeví nějaká závada. Totéž platí i pro organismus aktivního sportovce. Zdaleka není jedno, co do sebe hodí. Naopak by měl dbát na kvalitu a správné množství výživy. Takže je jasné, že bez doplňků sportovní výživy to nepůjde. A co by si měli sportovci hlavně pohlídat?

Proteiny pro sportovce

Stavebním kamenem výživy sportovců jsou kvalitní proteiny. Jedná se o nejzákladnější a nejpoužívanější suplementy sportovní výživy. Jejich základní funkcí je získání svalové hmoty a dokonalejší regenerace svalových vláken. S proteiny pro sportovní výživu zabijete několik much jednou ranou: zajistíte si jimi výživu svalů, zvýšíte jejich objem, zvýšíte výkonnost a zkrátíte dobu regenerace, což jsou určitě dost pádné důvody, proč je zařadit do jídelníčku.

Aminokyseliny

Důležitou složkou potravy sportovců jsou aminokyselinové doplňky. Přispívají k nárůstu svalové hmoty, k její ochraně, ke zlepšení regenerace a zvýšení výkonnosti. Aminokyseliny jsou dále vhodné při redukčních dietách.

Gainery pro vaše svaly

Sportovci by dále měli dbát na dostatečný přísun sacharidů. Osvědčené jsou i sacharido-proteinové koncentráty typu gainer, které slouží k dosažení správné tělesné váhy jak u sportovců, tak u běžné populace. U sportovců vede jejich užívaní k vyšším výkonům a získání síly, která se projeví nárůstem svalové hmoty.

Široký sortiment doplňků sportovní výživy

Samozřejmostí jsou ve sportovní výživě i další vychytávky: vitaminy, minerály, antioxidanty, kloubní výživa, kreatin a kreatinové produkty, spalovače tuků a další.

Ti, kteří kvalitní značkovou sportovní výživu vyzkoušeli na vlastní kůži, určitě potvrdí, že výsledky jsou znát. A navíc - zdraví máte jenom jedno. Dopřejte vašemu sportem zocelenému tělu to nejlepší, co na trhu se sportovní výživou existuje. Odmění se vám vyššími výkony a nižší poruchovostí!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies