Sporty při kterých zaručeně zhubnete – 1.díl

V dnešním článku vám představujeme nejefektivnější sporty pro tvarování postavy. Víte, které to jsou?

Žena cvičící na podložce

Běh

Za hodinu běhání spálíte 2000 až 4800 kJ. Nejen, že díky běhu posílíte svou kondici a výdrž, zároveň také zpevníte a vytvarujete nohy či pas, samozřejmě také posílíte srdce. Běhat bychom měli pozvolna, aby naše tělo mohlo spalovat tuky. Správné tempo běhu poznáme tak, že se náš dech zrychlí, lehce se potíme a mírně zčervenáme.

Aquaaerobik - aerobik ve vodě

Velmi vhodným sportem, který vás zbaví nadbytečných kil, je aquaaerobik. Pokud jste se rozhodli pro tento typ sportu, je vhodné zaplatit si hodiny se zkušenou trenérkou či trenérem, který vám poradí, jak správně cvičit. Tip: Efektivnější je cvičení ve vlažné až teplé vodě, studená proces hubnutí zpomaluje. Za hodinu strávenou aquaaerobikem spálíte až 2000 kJ.

Aerobik

Aerobik se hodí pro intenzivní hubnutí, zejména je vhodný dance aerobik, který je rychlejší než ten klasický. Za hodinu věnovanou intenzivnímu cvičení aerobiku spálíte až 1850 kJ.

Plavání

V závislosti na rychlosti plavání a plaveckém stylu, se za 30 minut plavání zbavíte přibližně 1500 kJ. Plavání nejen baví, ale také zpevňuje prsní, zádové a břišní svalstvo. Pokud tedy chcete efektivně zhubnout a vytvarovat tělo, je pravidelná návštěva bazénu tou správnou volbou.

Rychlá chůze

Rychlá chůze zvyšuje tělesnou kondici, může ji vykonávat téměř kdekoliv. Stačí když ráno do práce vyjdete dříve, abyste se mohli alespoň 30 minut procházet. Nejenom, že načerpáte nové síly a svěží mysl, ale také zpevníte celé tělo.

Pilates

Tento oblíbený a vyhledávaný druh cvičení způsobuje celkové zeštíhlení a vytvarování postavy. Protahuje a posiluje svalstvo celého těla. Za hodinu cvičení pilates spálíte 1200 kJ.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies