Správné odlíčení pro zdravou pleť

Dokonale a správně odlíčený obličej je základem pro krásnou a zdravou pleť. Víte jak se správně odličovat?

krásná žena

Přijít po večírku a vůbec se neodlíčit, to je asi to nejhorší, co můžete vaši pleti udělat. Ovšem odlíčení mýdlem a vodou také není zrovna ideální způsob. Mýdlo totiž vaší pleť vysuší a nedodá ji potřebnou hydrataci.

Jak se tedy správně odličovat?

Začněte odlíčením očí, neboť tam obvykle máte nejvíce líčidel. Pokračujte na čele, postupně dolů na nos a tváře. Na obličej doporučujeme použít oválné tampóny, které mají větší plochu, oproti klasickým kulatým, které se hodí spíše na odlíčení očí. Tampónky byste měli vyměňovat tak dlouho, dokud nebude poslední tampón čistý. Nezapomeňte ani na rty a krk, neboť ten je známkou našeho stáří.

Čím se odličovat?

Na make-up je ideální použít produkt na olejové bázi. Můžete zvolit buď odličovací mléko nebo přímo odličovací olej. V druhém kroku je důležité pleť vyčistit do hloubky, zbavit ji zbytku nečistot a odumřelých buněk. Očnímu okolí věnujte speciální péči, neboť pokožka tam je velmi citlivá a jemná. Použijte tedy hlavně odličovače k tomu určené.

 

Odličovací mléko vmasírujte do pokožky bříšky prsů. Pleť tak odlíčíte důkladně a navíc ji jemně promasírujete. Používejte kvalitní pomůcky pro odličování. Odličovací tampónky by neměly být drsné a neměly by se při odličování rozpadat. Vlhčené ubrousky jsou vhodné spíše na dovolenou, ale na každodenní odličování se nehodí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies