Staňte se většími sobci

Ve svém životě se často dostanete do situací, kdy je mnohem lepší být sobcem a nemyslet na okolí, nýbrž se soustředit jen a pouze na sebe. Od malička nám bylo sice vtloukáváno do hlavy, že bychom neměli být sobci, ale někdy holt musíme myslet v první řadě na sebe a teprve až potom na ostatní. Kdy byste tedy měli udělat onu výjimku? Kdy vám to prospěje?

Buďte více sobecká

 

Zjednodušte si vztahy

 

Jestli jste zrovna single a hledáte toho pravého či tu pravou, neměli byste slevovat ze svých hodnot. Zvlášť v případě, kdy hledáte partnera pro život, se nesmíte smířit s prvním lepším jen proto, že už nechcete být sami. Určitě je mnohem lepší déle hledat, než skončit s někým, s kým nebudete nikdy šťastní.

 

To platí i při výběru přátel. Pokud se kamarádíte s někým, kdo vás nerespektuje, ponižuje vás, zachází s vámi, jako se svým mazlíčkem, tak byste měli přátelství ukončit. A to co nejdříve. To platí i pro ty, kteří si z vás dělá legraci nebo vytrubují do světa vaše soukromé informace. Takovým lidem se snad ani nedá říkat - přátelé.

 

Chraňte svou mysl i tělo

 

Nedělejte ze sebe Matku Terezu. Nebuďte vždy tou osobou, která se pro ostatní obětuje či doslova rozkrájí na kousíčky, a své potřeby odsouvá do pozadí. Měli byste si sami připustit, že i na vás záleží. Přece nechcete prožít svůj život neustálým pomáháním ostatním, abyste si pak ničeho, nikoho a nic neužili.

 

Nezapomínejte se neustále rozvíjet. Dělejte to, v čem jste dobří. Jedině tím, že změníte svůj přístup k sobě, můžete začít měnit své okolí a přeměnit ho na lepší místo. Neříkáme vám, abyste už nikdy nikomu nepomáhali. Ale dávejte jen to, co opravdu můžete dát.

 

Přemýšlejte o tom, kolik svého úsilí jste ochotni obětovat. Ale také neplýtvejte časem. Je nesmírně cenný, tak proč byste jím měli mrhat na ty, kteří si to absolutně nezaslouží. Říkejte sobě i ostatním jasně, co chcete a po čem toužíte. Zkuste přijít na to, jak vlastně chcete prožít svůj život.

 

Jestli nikdy nechcete říct ani udělat nic špatného jen proto, abyste byli pro své okolí ti obětaví, přátelští, milí a nepostradatelní, tak byste takhle žít neměli. To, že někomu řeknete stručné a jasné NE, ještě neznamená, že jste zlí a nafoukaní. Prostě jen víte, kdo si zaslouží pomoci a kdo nikoli. V životě stojí za to riskovat a komu se to nebude líbit, ať vám klidně vleze na záda. Nedržte se zpátky. Žijte tady a teď.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies