Štíhlá díky breadness

S trochou nadsázky by se dalo říct, že breadness je dieta o chlebu a vodě. Neznamená to ale, že byste hladověli. Ba naopak. Právě chléb a pitný režim je ale nejdůležitější součástí dietního plánu breadness.

Pečivo položené na dřevěné míse v obilném poli

Proč zrovna chléb?

Breadness je dietní plán založený na zvýšené konzumaci chleba. Chléb rychle zasytí a poskytne tělu vše, co potřebuje: sacharidy, bílkoviny, stopové prvky, minerální látky. Vyměníte-li navíc klasický chléb za celozrnný, dodáte tělu i vlákninu, která pocit sytosti ještě více prodlužuje. Právě zrníčka obsahují nejvíce vitamínů, minerálů a stopových prvků. Denně se nebojte sníst až pět plátků celozrnného chleba nebo čtyři celozrnné rohlíky. Velmi zdravé jsou také Kornspitzy.

Samozřejmě je důležité také to, co si na chleba mažete. Je úplně zbytečné kupovat si ten nejzdravější celozrnný chléb, když si ho namažete paštikou. Dejte si raději na krajíc menší vrstvu másla, nízkotučný sýr a na plátky nakrájené rajče.

Bredness jídelníček

Jídlo si rozdělte na pět porcí – z toho tři jídla by měla být hlavní a dvě lehké svačiny. Vypijte alespoň 2 litry tekutin denně, nejlépe neperlivé čisté vody, ředěného ovocného džusu nebo neslazeného bylinkového čaje. Nikdy nevynechávejte snídani! K masu si dávejte jako přílohu salát. Zahrňte do svého jídelníčku dostatek ovoce, zeleniny a mléčných výrobků. Vyvarujte se tučnému a konzervovanému jídlu.

Cvičební program

Součástí Breadness programu je cvičení každý druhý den po dobu minimálně 20 minut. Jednou by mělo být cvičení orientováno na vytrvalost (běhání, bruslení), podruhé na posilování.

Další zásady programu breadness

Jezte jen tehdy, kdy máte hlad. Pokud zajídáte smutek či nudu, moc si nepomůžete. Negativní pocity řešte sportem, ne jídlem!

Jezte pomalu a s chutí. K jídlu si sedněte, nekonzumujte ve spěchu na stojáka, kdy není tělo schopné zaregistrovat, že máte dost a ve výsledku toho sníte mnohem více. Navíc, čím pomaleji jíte, tím více slin potřebných ke zpracování jídla vytváříte. S rychle zkonzumovaným jídlem má trávicí systém více práce – a výsledkem jsou pak nejrůznější trávicí potíže.

Nevečeřte po 18 hodině. Pokud ale chodíte pozdě spát, kousek ovoce nebo zeleniny si nejpozději tři hodiny před ulehnutím ke spánku dát můžete.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies