Stolní tenis - ping pong

Stolní tenis jako honba za malým, neposedným míčkem? Pin pong je už dlouho velmi oblíbeným sportem. Potřebujete nejen fyzickou kondičku, ale i velkou mrštnost, hbytost a soustředění.
Pálka a míček na stolní tenis

Stolní tenis – popularita

Je to pouze malý bílý míček o průměru 3,8 cm a hmotností 2,5 g. Přesto tato nepatrná malá věc dokáže nadchnout a uvést do pohybu milióny lidí na celém světě. Tato hra je velmi populární jak v profesionálním prostředí, tak především u amatérů jako zdroj zdravé zábavy.

Stolní tenis – zápas

Zápas se hraje vždy na jakýkoli lichý počet sad. Vítězí hráč, který získá většinu z určeného počtu sad. Hra v průběhu celého zápasu musí být nepřetržitá – plynulá s výjimkou pravidly povolených přestávek.

Při dvouhře

provede podávající hráč správně podání, přijímající hráč je správně vrátí a pak si podávající a přijímající střídavě míček správně vracejí.

Při čtyřhře

provede podávající hráč správně podání, přijímající je správně vrátí, pak vrátí míček spoluhráč podávajícího, po něm spoluhráč přijímajícího, pak hráč, který podával, a potom střídavě každý z hráčů v uvedeném pořadí.

Stolní tenis – stůl

Povrch stolu se nazývá hrací plocha. Hrací plocha má tvar obdélníku dlouhého 274 cm, širokého 152,5 cm. Je ohraničena bílými postranními širokými čarami a bílými koncovými čarami. Hrací plocha je rozdělena na dvě poloviny svislou síťkou napnutou rovnoběžně s koncovými čarami.

Stolní tenis – míček

Míček je kulatý a má průměr necelých 40mm. Předepsaná hmotnost míčku je 2,5 - 2,7g. Je zhotoven z celuloidu nebo z podobné plastické hmoty. Je bílý nebo oranžový a matný.

Stolní tenis – pálka

Pálka může mít jakoukoliv velikost, tvar i hmotnost. Podklad pálky musí být plochý a neohebný. Strana pálky, která se užívá ke hře, musí být pokryta vroubkovanou gumou nebo sendvičem - spojením dvou druhů gumy - s vroubky dovnitř nebo nahoru.

Hra s malým míčkem patří k nejoblíbenějším na světě. Ideálně se hodí jak k vyplnění volného času, tak pro profesionální hru. Dá se lehko naučit, pro dospělé je skvělou pohybovou aktivitou, děti se mohou naučit základy týmového myšlení, princip výhry a prohry. V neposlední řadě – stůl na stolní tenis se dá umístit kamkoli, nepotřebujete žádné speciální hřiště. Tak neleňte a pinkejte!
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies