Stravování pro motoristy

Stravování pro motoristy má svou specifiku. Je před vámi dlouhá trasa před dovolenou a nevíte jak se na jízdu připravit? Poradíme vám. Volba vhodného jídla, pečlivé doplňování tekutin a důraz na přípravu svačinek.

Oplatky plněné karamelem

Zásady stravování pro motoristy

Netrpte hladem, doplňujte tekutiny

Pokud vás čeká jen krátká jízda do dvou hodin, stačí, když se najíte před jízdou. Láhev vody však mějte vždy při sobě. Dostatek tekutin zvyšuje koncentraci. Pijte po menších dávkách (nárazové velké množství tekutin tělo nezužitkuje).

Dbejte na to, aby vám organismus neoznamoval žízeň. Zejména teď v létě dochází díky horkému počasí k větším a rychlejším ztrátám tekutin z organismu. S krátkodobým omezením jídla se tělo vyrovná snáze než s deficitem tekutin.

Oběd během jízdy

Energii potřebujete. Řízení motorového vozidla sice nevyžaduje od řidiče velkou fyzickou námahu, přesto není dobré hladovět. Během jízdy si dělejte pravidelné přestávky a v klidu se najezte. Platí to hlavně v případech, kdy jedete na dovolenou či je dlouhá jízda vaší každodenní praxí. Při delší trase ztrácíte koncentraci, proto je důležité volit potraviny, které vás neunaví, ale naopak povzbudí.

I svačina je důležitá

Svačiny do auta se týkají zejména delších jízd (aktuální letní dovolená může být příkladem). Už méně často se stává, že se rodina stravuje pouze v motorestech. Nepříliš vhodné jsou smažené řízky, tučné maso, uzeniny, salámy. Volte potraviny lehce stravitelné a nabité energií, případně speciální doplňky stravy. Ovoce, předem nakrájenou zeleninu, musli tyčinky apod. Nechcete přece, aby vám během celodenní jízdy bylo těžko.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies