Střevní výplach - Hydrocolon

Čisté střevo je základem dobrého zdraví, proto je důkladné vyčištění střev od letitých nánosů tak prospěšné. Hydrocolon neboli střevní sprcha je moderní a příjemná metoda střevního výplachu.

Namotaný toaletní papír na zlatém držadle

Střevní výplach je doporučován

Střevní výplach je doporučován lidem s potížemi vyprazdňování, přispívá k celkové regeneraci organismu, při únavě, nadýmání, alergiích, kožních problémech, bolestech kloubů, parazitech, nadváze i snížené imunitě. Terapie se nesmí provádět při akutním zánětu střev, tuberkulóze, po operaci či nádorech střev a dalších onemocněních dle doporučení vašeho lékaře.

Výplach tlustého střeva

Tlusté střevo vstřebává z potravy glukózu, vitaminy, aminokyseliny a zbytky potravy odstraňuje. V tlustém střevě žije více než 400 druhů bakterií.

  • Užitečné bakterie potlačují hnilobné a kvasné procesy.
  • "Zlé" bakterie zase vytvářejí jedovaté látky.

Výplach střev při disbakterioze

Nerovnováha bakterií (dysbakterioza) vzniká při nezdravém způsobu stravování, při příliš kalorické stravě s převahou masa, tuků a škrobu. Takové prostředí střev je rájem parazitů. Když se střevo zanáší lepkavými hnijícími zbytky, vzniká autointoxikace celého organismu.

 

Projevy disbakteriozy

Jejím projevem je únava, padání vlasů, alergie, kožní problémy, bolesti kloubů a hlavy, deprese, snížená imunita a další potíže.

 

Střevní výplach - Hydrocolon terapie

Střevní výplach je efektivním způsobem čištění tlustého střeva pomocí klystýru, který odstraní kalové kamínky, pročistí střeva a zbaví je letitých nánosů. Střevním výplachem se obnoví přirozená peristaltika střev.

Jak se provádí střevní výplach?

Klient si lehne na lůžko na levý bok a vyškolený pracovník mu do konečníku vsune tzv. zavaděč (je k němu připojena užší trubička, která vede do těla filtrovanou vodu z vodovodu předehřátou na 37 stupňů).
Ke konci zavaděče se pak připojí hadice na odvádění zředěné stolice z vašeho těla. Přístroj Hydrocolon vytváří cirkulační okruh s malým tlakem a celé tlusté střevo se tak důkladně proplachuje a čistí. Vyškolený pracovník celý proces kontroluje a při výkonu je prováděna masáž břicha.

Cena aplikace střevního výplachu

Jedna aplikace trvá kolem 40 minut a stojí kolem 500 kč. V počátcích se provádí série 3 výplachů v odstupech vždy po 1 týdnu, další série za 3 měsíce a pak stačí jeden udržovací výplach jednou za rok.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.3 Počet: 6 Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies