Strie

Strie, tak tento název patří jedné ne moc příjemné věci. Jde o trhlinky v kůži, které se mohou vyskytovat na břiše, hýždích, stehnech, pažích, ramenech a prsou.

Odhalené břicho ženy

Strie a jejich vznik

Strie vznikají několika způsoby. Může to být přetažením při cvičení nebo rychlým nárůstem svalové hmoty, ale nejsou však problémem jen cvičících lidí. Strie také vznikají při náhlém ztloustnutí a většinou tomu tak je u žen v těhotenství.

Co to je strie?

Jedná se o porušenou pojivovou tkáň, která obsahuje elastická vlákna. Ta nestačí přizpůsobit svou velikost rychlému růstu okolních tkání. Porušená tkáň je pak nahrazena jinou méně kvalitní tkání, tedy strií.

Léčba strií

Strie není možné odstranit úplně, ale mohou být méně viditelné v případě, že jim bude věnována správná péče. Jde o promazávání a masírování míst, kde lze strie očekávat. Také opalování, dokáže strie zamaskovat.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies