Svatební oznámení

Svatební den je velkou událostí, proto je svatební oznámení zasílané přátelům a známým velmi důležité. Vytvoření svatebního oznámení má určité pravidla a mělo by korespondovat s celkovým stylem svatby.

Svatební oznámení jako puzzle

Co byste o svatebním oznámení měli vědět

V minulosti měli na starosti pozvánky na svatební obřad rodiče snoubenců. Dnes už si snoubenci navrhují nebo vybírají svatební pozvánky sami.
Svatebních oznámení existuje spousta, od nejjednodušších kartiček až po skládané, na různých typech papírů, přikrášlené mašličkami, šňůrkami a jinými ozdobami. Také písmo si můžete vybrat v různých barvách, stylech, velikostech a většinou sladěných v barvách svatebního oznámení.
Svatební oznámení by tedy mělo barvou a grafickým zpracováním ladit s charakterem a stylem svatby. Dnešní oznámení můžete mít třeba i se sušenými květy. Vše záleží nejen na Vaší peněžence, na vkusu. a vaší fantazii. Oznámení se většinou zařizují zhruba 3 měsíce před svatební hostinou.
Při výběru oznámení by jste už měli vědět jestli si necháte vytisknou také oznámení, kde informujete, že jste byli oddáni, jestli si necháte vytisknout pozvánky ke svatebnímu stolu, které se ke svatebnímu oznámení přidávají. Všechny tisky by měli odpovídat jednomu stylu.

Na oznámení by neměly chybět tyto údaje:

  • celé jména snoubenců
  • datum,místo a čas svatebního obřadu
  • adresy, kam je možné poslat blahopřání a odpovídat na pozvání

Charakter svatebního oznámení a výběr motta

Charakter oznámení udává i druh svatby. Pokud jste rozhodnuti pro svatbu v kostele můžete se o veršíku případně poradit i s knězem. V případě, že se budete brát na radnici apod. můžete zvolit například text z vaší oblíbené písničky, oblíbený výrok nebo citát. Fantazii se meze nekladou, vždyť je to váš den, proto si na výběru nechte záležet. Mějte však na paměti, že méně je někdy více, proto to nepřehánějte s obrázky či příliš dlouhým textem. Způsob formulace oznámení upozorňuje na vážnost události, proto není vhodný ani příliš netradiční text.

Při výběru motta na svatební oznámení zjistíte, že všude kolují stále stejná, notoricky známá. Snad se vám zalíbí některá z uvedených, která tolik častá nejsou.
 

  • "Jsi. A to je štěstí"
  • “Velkým přátelstvím začala naše láska, velkou láskou končí naše přátelství.”
  • "Pouze život, který žijeme pro druhého, stojí za to." V.Nezval
  • “Opravdová láska je umění najít ve světě někoho, s kým si rozumíš lépe než se sebou samým.” H.F.Amiel
  • “Šťastné manželství je čajová směs namíchaná z lásky, přátelství, vášně a úcty.” Jaroslav Durych
  • “A když jsme potkali lásku, víme, co nám v životě chybělo.” John Ruskin
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies