Tábor - informujte se předem

Aby dítě přijelo z tábora plné zážitků a emocí, je podstatné si předem zjistit vše, co bude spjaté s pobytem. Je z čeho vybírat, ale jak správně vybrat a na co se informovat předem?
Děti s batohy na zádech

Tábor – informujte se předem

Většina rodičů se snaží zajistit svým potomkům přes prázdniny nějaký tábor, aby děti mohly trávit prázdniny ve společnosti svých vrstevníků. Je však dítě už dostatečně zralé? A jaký tábor zvolit?

Hodit se vám mohou termíny prázdnin pro školní rok 2006/07 - více v článku

Tábor – mnoho možností

Táborů je mnoho a je z čeho vybírat. Můžeme volit mezi zahraničními tábory, ale také mezi tuzemskými. Rozdíl je ale nejen v ceně, ale zejména v programech a způsobech trávení volných chvil. Rodiče by si měli vždy zjistit bližší informace od organizátora tábora, případně cestovní kanceláře, která táborový pobyt zajišťuje. Nejobjektivnější informace zpravidla získáte o táborech, které pořádá nějaká dětská organizace, sportovní klub nebo občanské sdružení. Cenné poznatky však získáte bezprostředně od dětí, které takový tábor absolvovaly. Nejlépe je vybírat takový tábor, který už delší dobu úspěšně funguje a má pro děti připravený specializovaný program (umí dítě perfektně zabavit - více zde...).

Tábor – o co se zajímat

Není jen důležité vědět, jaký budou mít děti jídelníček. Přednější je zajímat se o to, jak je v táboře postaráno o hygienu v kuchyni a jídelně, jak zde myjí nádobí a jak skladují potraviny. Podstatné je také ubytování. Budou děti v chatkách, ve stanech, nebo v budově? V případě stanových táborů se zajímejte o kvalitu stanů, jak jsou zabezpečené proti chladu a zatékání, jak bude postupovat vedení tábora v případě dlouhotrvajících dešťů? V kamenných budovách by měly být zabezpečeny elektrické zásuvky a měl by v nich fungovat protipožární systém. Zjistěte si také jestli je na táboře dostatek čistých sprch a umyvadel, kolik dětí bude v místnosti apod.

Tábor a zdravotní péče

Co by vás mělo zajímat je otázka zajištění zdravotní péče. Táborový zdravotník by měl být dostatečně kvalifikovaný a měl by si umět poradit i v případě vážnějšího zranění nebo onemocnění. Je organizátor tábora schopen rychle přepravit dítě do nemocnice? Zdravotník by měl být také informován o nemocech, alergiích a lécích, které dítě musí užívat.

Tábor a instruktoři

Kvalita instruktorů je rozhodující pro to, jak budou vaše děti vnímat pobyt na táboře. V každém případě by měli mít lidé, kteří budou trávit s dětmi čas, potřebné vzdělání a zkušenosti s prací s dětmi. Nejlépe je poptat se u organizátora nebo u rodičů, jejichž děti takový tábor absolvovaly. Dětští psychologové tvrdí, že oddílový vedoucí by neměl být příliš starý, příliš emocionální a nikdy by neměl být apatický k dětským hrám a aktivitám.

Tábor a dítě

V žádném případě neopomíjejte názor dítěte. Je důležité, aby mu typ tábora vyhovoval, ab ho to tam bavilo, ale také aby mělo k němu předpoklady. Neposílejte na sportovní tábor dítě, které nemá sportovní vlohy apod. Dítě by mělo být už také dostatečně zralé, přiměřeně samostatné, a hlavně ochotné trávit nějaký čas bez rodičů.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies