Tai chi a dech života

Tai chi chuan je bojové umění o nebojování - opravdový cvičenec tai chi nikdy první nezaútočí, on to totiž nepotřebuje, nemá na koho by útočil. Tai chi chuan je bojové umění s vynikajícími a staletími prověřenými zdravotními účinky.

Japonský samuraj

Úvod do Tai chi

Tai chi je v poslední době prezentován jako zdravotní cvičení, jóga nebo čínský balet a málokdo v něm hledá systém použitelný v reálném boji jako je například WING CHUN KUNG FU. Tai chi pomáhá nalézt sebe sama, svůj životní úkol a patří ke klenotům lidského vědění.
Tai chi vás naučí trpělivosti, citlivosti, vnímavosti, soustředění, toleranci, nabije vás energií. Tai chi vám dá poddajnost dítěte a mysl mudrce .
Tai chi se těší stále větší popularitě po celém světě. Zvyšuje odolnost organismu vůči stresu, nemocem, napomáhá odpočinku a relaxaci celého těla i duše.

Kde se cvičí Tai chi

Tai chi můžete provozovat doma, ve fitnesscentrech a existují i kurzy Tai chi. V zahraničí se můžete setkat i se skupinkou tai-chistů třeba v parku, na louce apod. Zkrátka všude tam, kde samo prostředí vyvolává příjemný uklidňující pocit.

Samotné cvičení Tai chi

V Číně je Tai chi považován za jeden z nejúčinnějších stylů Wu Shu (Kung Fu), právě proto se překládá jako Box nejvyššího vrcholu - patří mezi tzv. vnitřní styly.
Jde o to s minimálním použitím síly co možná nejvíce ublížit útočníkovi, v praxi to vypadá asi takto - protivníkův útok se nekryje silou, ale odvádí se tak, aby se jeho síla dala použít proti němu (Tui Shou, Da Loi), všechny útoky jsou vedeny na vitální body (Dim Mak).
Tai chi tvoří sestava pohybů vzájemně na sebe navazujících, které lze chápat jako série kopů či obranných mechanismů proti útočníkovi. Vše se ale na rozdíl od bojového umění provádí velice pomalu, plynule a divákovi se může zdát, že celá sestava je vlastně klidný rituální tanec. Pohyby jsou spíše naznačené, jakoby neodvedené do konce. Při cvičení Tai chi se nic neprovádí násilím či do maxima.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies