Tajemství depilace a epilace

Mít dokonale hladkou kůži, a to nejen na nohou, je trendem moderní doby. Ne každá pokožka je ale vhodná pro epilaci či depilaci a ne každá žena umí k metodě přistupovat správně. Odhalte zásadní tajemství, díky kterým budete hladce spokojená!

Kreslené nohy v lodičkách

Význam slov epilace a depilace ženy často zaměňují. Zatímco ale při depilaci odstraňujete chloupky pouze z povrchu kůže, epilace vás zbaví chloupků do hloubky, včetně cibulek, takže vám další narostou za dva až tři týdny. Posedlost hladkou kůží je v dnešní době tak pokročilá, že si mnohé ženy odstraňují také chloupky na rukou, na prstech u nohou, kolem bradavek i řitního otvoru! Odstraňování každé partie ale přitom obvykle vyžaduje jinou metodu! Jiná se hodí na vyhlazování chloupků na nohou a jiná pro hladký klín!

Jste vhodný adept na depilaci/epilaci?

Trhání chloupků při epilaci bývá bolestivé a pokožka pak často nepříjemně zarudne. Také při depilaci s pomocí vosku nebo depilačních mastí se může objevit zarudnutí a pupínky. Máte-li celkově citlivější kůži, doporučujeme zůstat u žiletky. Vyplatí se také vyzkoušet metodu nejprve na malém kousku kůže – na některou složku přípravku můžete být alergická.

Brazilská epilace vám zajistí hladký klín

Pro odstranění chloupků na genitáliích je ideální tzv. Brazilská depilace. Provádí se obvykle speciální cukrovou hmotou. Můžete si ale také nechat odstranit chloupky pouze v tříslech, kde vadí zejména při promenádování se v plavkách anebo tenký proužek uprostřed, který má ale jednu nevýhodu – opticky zvětšuje boky, takže pokud nejste úplně štíhlá, raději volte jinou variantu.

Laserová epilace trvale odstraní knírek

Trvalé odstranění chloupků laserem se používá na malé plochy, zejména třísla, oblast pod nosem a podobně. Je to zdlouhavá a cenově náročnější metoda, výsledek ale stojí za to. Navíc v průběhu metody necítíte žádnou bolest.

Epilace voskem přináší mnohdy potíže

Nevýhodou epilace voskem je, že při sthávání chloupků je často stržena i ochranná vrstva kůže. Citlivější jedinci mohou proto na takový zásah reagovat zarudnutím. Pomůže vám krém s obsahem kortisonu nebo jiná metoda epilace či depilace. Pokud strhnete pásek obzvláště velkou silou, mohou se objevit dokonce i modřiny. Po několika dnech sice samy vymizí, nepůsobí ale zrovna esteticky. Doporučujeme proto ponechat epilaci voskem na kosmetičce – výsledky domácího voskování obvykle nebývají nejlepší.

Ani depilační krémy nejsou pro každého

Nanesete, chvíli počkáte a chloupky samy odumřou. Rychlé a efektivní. Jenže, absolutně nevhodné jsou pro depilaci chloupků v intimních partiích. Tato zóna je na chemické složky přípravkou extrémně citlivá! Depilační krém také nikdy nenanášejte na poraněnou nebo podrážděnou pokožku.

Holící strojky hrají prim

Holící strojky jsou spolu stále nejoblíbenějšími kosícími pomocníky. Existují epilační i depilační nebo 2 v 1, kdy můžete využít obou metod. Jsou rychlé, jednoduché a lze je použít na jakkoliv dlouhé chloupky!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies