Tajemství sex-appealu

Co si ženy myslí, že je činí atraktivní a připadá sexy mužům? Tajemství ženské atraktivity hledáme v módních buticích, salonech krásy i v ordinacích plastických chirurgů. Je ale štíhlá postava a dokonalý vzhled skutečně tím, co činí ženy přitažlivé pro své okolí? Nebo je ono „tajemství“ v něčem jiném?

Ženy ve spodním prádle

Co na ní jen je?

Není ani krásná, ani štíhlá, přesto o ní můžete říci, že je atraktivní a sexy. Už jste párkrát nad něčím podobným přemýšleli? Přestože krása je velmi relativní, jako estetické vnímají lidé jakékoliv věku, pohlaví nebo národnosti vždy spíše to, co se jim zdá být pravidelné, harmonické a souměrné. Taková měřítka krásy svým způsobem platí od pravěku  po současnost. Ať již šlo o krásky plnoštíhlé, bujných tvarů nebo extrémně pohublé, vždy hledáme jistou harmonii.

Z vady může být atraktivní symbol

Ani symetrie však není oním tajemným receptem na atraktivitu a sex-appeal. Na příkladech mnoha modelek a hvězd showbusinessu se můžeme přesvědčit o tom, že právě ona malá nepatrná odchylka od stoprocentní dokonalosti činí krásnou tvář zajímavou a atraktivní. Vzpomeňte na modelky, které jako dívky trpěly handicapem, že jejich tvář a postava nejsou bezvadné - a pak přišla sláva a z malé vady na kráse se stal pikantní symbol atraktivity.

Umění se prodat

Ovšem i ženy, které nevynikají příliš harmonickými křivkami a v jejich obličeji nenalezneme dokonalou souměrnost, mohou být neskonale atraktivní a vzbuzovat žádostivost u mnoha mužů. Ženy činí sexy totiž kromě jejich obličeje nebo postavy také to, jak vystupují, s jakým sebevědomím a vitalitou se umí prezentovat svému okolí. Ženy, které to umí, mívají dveře otevřené.

Umíte to také?

Umění se prodat a vzbuzovat tak závist u žen a sympatie u mužů ale vyžaduje jistý trénink a především hluboké osobní přesvědčení o svých vlastních kvalitách. I proto se často setkáváme s těmito typy žen jako s úspěšnými podnikatelkami, herečkami, zpěvačkami, spisovatelkami, tedy ženami, které něco dokázaly a jsou hrdé na své výkony a talent. Máte-li možnost být v kontaktu se ženou, která je atraktivní právě především svou schopností sebeprezentace, pozorujte ji a učte se od ní.

Úsměv je atraktivní vždy

Již kojenci ve velmi nízkém věku dokáží rozpoznat úsměv. Na úsměv reagují spontánně a přirozeně lidé všech kultur po celém světě. Úsměv vyjadřuje sympatie a pozitivní emoce. Jako atraktivní jsou proto vnímáni také ti, kdo se usmívají. Ne nadarmo se říká, že „úsměvem zkrásníte". Jisté je, že úsměv souvisí s vaším osobním kouzlem a činí vás pro vaše okolí přitažlivěji a atraktivnější.

Například podle studie Ben Jonsona z Aberdeenské univerzity: „Usmívající se lidé, kteří využívají hojně očního kontaktu jsou svým okolím nesrovnatelně lépe vnímáni, než lidé neusmívající se a očnímu kontaktu se vyhýbající."

I nehezcí lidé, kteří se usmívali, byli hodnoceni jako atraktivní

V souvislosti s úsměvem je zajímavý i výzkum psycholožky Lyndy Boothoroydové z Durhamské univerzity. Zjistilo se,  že i lidé velmi krásní, kteří se však neusmívali a nedívali se druhým do očí, nebyli tak pozitivně vnímáni jako lidé, kteří byli často i nehezcí, ale usmívali se a dívali se přímým pohledem na druhé. Podobné výzkumy dokumentují to, čeho jsme svědky v mezilidské komunikaci a vztazích prakticky denně. Klíčem k atraktivitě zdaleka není jen dokonalý vzhled a perfektní postava. Mnohdy se kvůli svým nedostatkům přitom zbytečně trápíme.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies