Tanec flamengo

Nemáte rádi disko hudbu a typické skotačivé pohyby třeba při aerobiku? Pokud toužíte po něčem jiném, zábavnějším, proč nezkusit třeba rytmy flamenga? Pro koho je flamengo určeno?
Ženy tančící flamengo v černo-červených šatech
Flamengo je ohnivý a temperamentní tanec známý zhruba od 18. století. Flamengo sestává ze čtyř základních složek - baile (tanec), cante (zpěv), toque (hra na kytaru) a jaleo.

Pro koho je flamengo určeno

Flamengo je temperamentní a přitom velice elegantní a působivý španělský tanec. Španělky se při flamengu vlní za zvuku kytar a kastanět, kasají bohaté sukně a v démonickém sledu pohybů rozhazují osudové pohledy na všechny strany.
Základní prvky tohoto tanečního umění přitom zvládne každý, kdo se do jeho atmosféry bude umět ponořit a s chutí si ladný pohyb dokáže užít. Věkově není tančení flamenga nijak omezeno. Jediným požadavkem je pozitivní elán a alespoň částečný smysl pro rytmus.
Atmosféra kurzů bývá celkově pohodová a mnohem méně upjatá než například v tanečních. Tančíte sama, takže s rytmem hudby dokonale splynete.

Jak se tančí flamengo

Pokud jste flamengo nikdy dříve netančila, při prvních lekcích se budete soustředit na držení těla, techniku podupů, tlesky a práci paží. Dostanete do krve základní rytmus tanga a tzv. sevilán, čož jsou tradiční španělské tance.
Můžete kurz absolvovat v ryze dámské společnosti, ale samozřejmě existují i kurzy pro páry, takže klidně s sebou vezměte i partnera. Nenásilným a příjemným způsobem si zpevníte tělo, zlepšíte kondici (poctivě odtančené flamengo dá vašemu tělu skutečně zabrat!) a zároveň se naučíte ladně a s grácií pohybovat.

Jak lekce flamenga probíhají

Lekce se většinou odehrávají v útulných tanečních sálech s plovoucími podlahami a často i zrcadly. Obléknout byste měla širší delší sukni a na vršek upjatější top, tílko či body.
Důležitá je obuv. Můžete si pořídit speciální obuv na flamengo, ale stačí také lodičky, nejlépe se širším podpatkem. Doprovázet vás bude svižná, melodická a zcela autentická hudba – většinou reprodukovaná, ale na některých kurzech si můžete dopřát přítomnost živé hudby.
Vést by vás měl zkušený lektor. Není problém vybrat si kurz pod taktovkou rodilé Španělky, ale kvalitu slibuje spíš odpovídající zázemí a zkušenosti, než jen národnost.

Finanční náročnost lekcí flamenga

Pokud váháte, jestli by právě pro vás bylo flamengo to pravé, můžete na začátku navštívit jen tzv. otevřenou lekci či seminář, kde se naučíte úplný základ a rozkoukáte se. Cena by se měla pohybovat kolem 100 korun za hodinu.
Při dlouhodobějších kurzech pak samozřejmě za hodinu zaplatíte ještě méně.

Pokud vás ohnivý tanec flamengo uchvátí a budete ho chtít předvádět s noblesou Španělek, můžete se mu věnovat celé roky, a přesto se stále učit něco nového.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.7 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies