Tantra - cesta k rozkoši

Tantra je staré indické učení, které využívá vzájemnou energii mužů a žen. Sexuální akt je brán jako propojení těla a duše. Sexuální rozkoš se zintenzivňuje a může trvat i několik hodin.
Překřížené ruce objímající ramena

Tantra – cesta k rozkoši

Tantra a její filozofie

Tantra, indické učení staré tisíce let, vnímá ženu jako bohyni, dárkyni života a zdroj rozkoše. Žena v sobě skrývá tajemství a dřímá v sobě obrovskou sexuální energii. Pro tantrika však žena není sexuálním objektem, ale něčím víc. Muž a žena jsou spojenci, rovnocenní partneři, přátelé, milenci. Tantra je milostné spojení nejen na tělesné úrovni, ale i na úrovni duševní, emocionální, prožitkové. Dotýká se lidské duše a lidského nitra.

Tantra – zdroj (sebe)poznání

Pro Tantru je rozhodující, aby role muže a ženy byly vzájemně propojeny. Muž není jen dobyvatelem a vládcem a žena se nebojí dát najevo své potřeby a touhy. Spousta žen nikdy neprožila orgasmus. Ne proto, že by snad k němu neměly vlohy. André Van Lysebeth ve své knize Tantra říká: „Neexistuje frigidní žena, ale pouze muži, kteří frigiditu způsobují, nemotorové, a zejména předčasní ejakulátorové.“ Není to však jen jednostranná chyba mužů. Pro ženu je důležité, aby znala své tělo a měla se ráda taková, jaká je. Žena by měla vědět, co ji vzrušuje a nebát se dát to najevo svému partnerovi.

Tantra – zdroj (sexuální) energie

Ženský orgasmus je obecně považován za komplikovaný a nesnadno dosažitelný. Pokud ho však žena dosáhne, bývá intenzivnější než orgasmus mužský. Zatímco u ženy se prožitky při orgasmu rozlévají do celého těla, u muže jsou omezené na oblast genitálií. Žena může mít orgasmů několik za sebou, přičemž se prožitky zintenzivňují. Tantrici však tvrdí, že muž může mít orgasmus delší a vnímat ho (stejně jako žena) celým tělem. Ejakulace podle nich není orgasmus, ale to, co mu brání. Princip tantrického sexu proto spočívá v oddalování ejakulace. K čemu je to oddálení dobré? Energie se nevybije a poroste dál. Celý prožitek se tak prodlouží. Smaže se tím rozdílný rytmus prožívání mezi mužem a ženou, což oběma prožitek ještě více zintenzivní. I když to zní neuvěřitelně, tak orgasmus pak může trvat třeba i hodinu. A dokonce všichni mají možnost se to naučit. Tantra říká, že zdrojem energie v člověku je jeho pánev, která tak chystá cestu k rozkoši. Ženám mohou pomoci např. břišní tance, mužům třeba tance latinskoamerické. Tantra samozřejmě popisuje celou řadu uvolňovacích cviků, které energicky nabíjejí.

Tantra – uvolňovací cviky

Žena dokáže ovládat svaly vaginy. Může umocňovat i oddalovat vzrušení (své i partnerovo). Vaginální svaly se dají jako kterékoliv jiné svaly vycvičit. Jednu zcela jednoduchou metodu objevil americký gynekolog Arnold Kegel, který se zabýval léčbou frigidity. Spočívá v tom, že stažením vaginálních svalů zkoušíte přerušovat močení. Tím se postupně naučíte stahovat je kdykoliv. Tantrická metoda začíná cvičením svalů v oblasti konečníku. Vleže nebo vsedě pomalu dýchejte a snažte se soustředit na anální svalstvo. Pak postupným trojím stahováním konečníku – nejdříve jemným, potom silnějším vnímejte různé úrovně stahů. Poté tyto svaly sevřete silně najednou a chvíli vydržte. Celý postup několikrát opakujte. Tyto cviky současně posilují i svaly v okolí vaginy. Výsledky se nejlépe ověří v sexu.

Tantrický sexuální akt

Tantrický sexuální akt je založený na duševní i fyzické relaxaci. Spočívá v jemných pohybech, které umožňují kontrolovat ejakulaci. Pohybuje se vždy jeden z partnerů, zatímco druhý se oddává naprostému uvolnění. Čím déle partneři oddalují genitální orgasmus, tím delší a intenzivnější je výsledná extáze. Vnitřní prožitky by neměly narušovat vnější vzruchy.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies