Taška do porodnice

Jestliže už se blíží den D, měla byste mít už pro jistotu sbaleno do porodnice. Budete pak více v klidu, že máte vše nachystané. Ale co si zabalit s sebou? Rádi vám poradíme. S námi to určitě zvládnete jedna dvě.

těhotná

Tašku byste si měla připravit ideálně kolem 35. týdne. Jen pro případ, že by děťátko chtělo na svět o něco dříve. Úplně stačí, když si sbalíte jen nejnutnější věci k porodu a pro první dny, které strávíte v nemocnici. Ostatní věci už vám může partner či rodina dovézt později. Raději si sbalte do 3 tašek - jednu si vezmete na porodní sál, ve druhé budete mít věci pro pobyt v nemocnici a v té třetí budete mít přichystané věci, které budete potřebovat na cestu domů.

K porodu

Určitě nesmíte zapomenout na doklady. Musíte si s sebou vzít občanský průkaz, průkaz zdravotní pojišťovny, těhotenskou průkazku, prohlášení se jménem dítěte, tedy pokud jste ho již neodevzdali, a jestli se rozhodnete pro dárcovství vzácné pupečníkové krve, pak budete potřebovat i vyplněný formulář. Svobodné maminky musí přiložit ještě navíc rodný list, stejně tak i rozvedené či ovdovělé maminky. Rozvedené navíc přinesou rozvodový list a ovdovělé maminky musí přinést úmrtní list manžela.

 

 

Pokud nejste řádným českým občanem, musíte si s sebou vzít pas, průkaz pojištěnce, těhotenskou průkazku a dohodu o jménu dítěte. Jestliže jste svobodná či rozvedená a chcete dát dítěti stejné příjmení jako má jeho otec, musíte přiložit i doklad o určení otcovství. Musíte si to zařídit před porodem a musíte tam přijít oba. Buď do porodnice přinesete originální doklady nebo si nechte vytvořit notářsky ověřenou kopii.

 

Samozřejmě si zabalte nějaké přezůvky, ponožky a noční košili či delší tričko. Oblečení zvolte takové, v jakém se cítíte pohodně. Vezměte si tam i váš porodní plán, přípravek YAL (místo klystýru) a nějaké pití. Pokud si tuto krásnou životní událost budete chtít zvěčnit, přibalte i foťák či videokameru. Klidně si k porodu vezměte i CD s vaší oblíbenou hudbou, kosmetické přípravky, aroma olej a ručník.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies