Těhotenská gymnastika

Těhotenská gymnastika je speciální cvičení pro těhotné zaměřené na posílení svalů ovlivňující hladký průběh porodu. Učí také správnému dýchání, díky němuž snížíte vnímání bolestivosti a zvyšíte fyzickou kondici.

Mužské ruce hladící těhotenské bříško ženy

Před cvičením se pořádně rozdýchejte

Po celou dobu cvičení je důležité správně, plynule a hluboce dýchat. Vhodné je se před začátkem cvičení rozdýchat. Položte se na záda, nohy mírně pokrčte. Dlaně si položte na bříško. Hluboce se nosem nadechněte, měla byste cítit, jak se zvedá. Ústy hluboce vydechněte a sledujte, jak Vám bříško pomalu klesá.

Protahování vhodné pro těhotné ženy

Posaďte se na zem s nataženýma nohama. Levou nohu postavte vedle pravé natažené nohy. Rukou se opřete tak, aby záda byla zpříma. Udržujte rovnováhu. Dívejte se přes levé rameno směrem dozadu. Pro stabilizaci této cvičební pozice táhněte pravou rukou levé koleno směrem dále doprava. Znovu vypněte hruď a hluboce se nadýchněte. Při výdechu se otočte ještě o kus dále. V této pozici setrvejte, dokud neucítíte zjevné uvolnění. Opakujte 3x na každou stranu.

Posilování svalů pánevního dna

Lehněte si na záda, nohy natáhněte, ruce položte volně podél těla.Nohy zkřižte v kotnících. Nadechněte se a zároveň tlačte k sobě kolena a kotníky, stahujte hyžďové a břišní svaly. Opakujte 10x.

Posilování zad

Klekněte si na podložku a opřete se oběma rukama. Dejte si pozor na to, aby záda byla rovná. Nadechněte se a natáhněte pravou ruku a levou nohu co nejdál. Ruce i nohy střídejte, vždy natahujte pravou ruku s levou nohou a naopak. Opakujte 10x.

Posilování prsních svalů s overbalem

Sedněte si do tureckého sedu. Overbal držte v pokrčených rukách ve výšce prsou. Stiskněte míč oběma rukama, vydržte několik sekund a povolte. Opakujte 8x - 10x.

Vhodným cvičením pro nastávající maminky je i gravidjóga.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies