Těhotenské chutě aneb jíme, co si tělo žádá

Většině žen, se v těhotenství změní chutě. Některé chutě jsou zcela normální a jiné jsou zas velmi neobvyklé. Jak ale poznat, které chutě jsou běžné a v pořádku a kterým byste se měla raději vyvarovat? Když si nebudete s něčím jistá, promluvte si se svým lékařem.

Těhotenské chutě aneb jíme co si tělo žádá

 

Některé těhulky se mohou “utlouct” po čokoládě, jiné po balkánském sýru nebo kyselých okurkách a další se nemůžou nabažit vepřového řízku s pořádnou porcí bramborového salátu. Mezi běžné těhotenské chutě se řadí i kyselé rybičky, výrazně kořeněná jídla, mléčné výrobky, a jiné. Milion lidí - milion chutí. Tělo si svým způsobem říká o něco, co se mu nedostává nebo čeho má malé množství. Příroda tak pravděpodobně chrání miminko v bříšku, aby nijak nestrádalo.

 

Každá nastávající maminka se sama sebe ptá, zda jsou její chutě normální. Ono ty chutě nejsou zvláštní v tom, že chtějí určitá jídla častěji. Ale všechny kolem udivují spíše ty zvláštní kombinace. Některým by bylo hodně špatně, ale těhulkám šílené kombinace nevadí, ony po nich přímo touží.

 

U některých žen se ale mohou projevit i bizarní a zdraví nebezpečné chutě. Chtějí jíst něco, co není určeno k jídlu. Patří sem méně bizarní jako například syrové brambory, nevařené těstoviny, led a mnoho dalších. Ale některé těhulky ohrožují své zdraví, protože se u nich může projevit závislost na omítce, hlíně, mýdlu, uhlí nebo pěnových houbičkách, které používáte při mytí nádobí.

 

Této potřebě jíst něco, co není k jídlu, se odborně říká “pica” a příčina je bohužel neznámá. Touhu jíst takové věci vyvolává spíše vůně a struktura, než chuť jako taková. Tyto chutě byste měla raději ihned zarazit, pokud u vás propuknou. Přece nechcete do konce svého života jíst chleba s pískem? Když se u vás takové touhy objeví, raději na nic nečekejte a řekněte to ihned svému partnerovi. Pak by měla určitě následovat schůzka u vašeho lékaře, který vám s tímto problémem jistě rád pomůže.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies