Těhotenský test

První věcí, kterou většina žen udělá, když má podezření, že čeká dítě, je ta, že si zajde koupit těhotenský test. Víte, jaký je princip těhotenských testů, jejich přesnost nebo kdy test použít?

Miminko sedící na klíně matky

Princip těhotenských testů

Těhotenské testy jsou založeny na stejném principu, kterým je zjištění, zda se v moči nebo krvi objevuje tzv. těhotenský hormon vyskytující se pouze u těhotných žen.

Kde těhotenský test zakoupit?

Těhotenský test je možné zakoupit v lékárnách a drogeriích nebo Vám ho provede na požádání gynekolog.

Přesnost těhotenských testů

Na většině těhotenských testů se udává přesnost mezi 97 – 99%. Může být ovšem ovlivněna mnoha faktory (správné používání, doba použitelnosti aj.). Pokud Vám výsledek těhotenského testu vyjde negativně, zopakujte ho ještě po několika dnech.

Kdy těhotenský test použít?

V případě, že těhotenský test použijete velmi brzy po početí, tedy v době, kdy ještě nemáte dostatek těhotenského hormonu, test těhotenství nerozpozná. Citlivé testy těhotenství určí již po šesti dnech po početí nebo první den vynechání menstruace.

Co ovlivňuje výsledek těhotenského testu?

Výsledky těhotenských testů by mohly ovlivnit pouze léky, které obsahují těhotenský hormon. Tyto léky se užívají především při léčbě neplodnosti. Alkohol a drogy výsledky těhotenského testu nijak neovlivňují, ale jestliže se pokoušíte otěhotnět, žádnou z těchto látek byste určitě užívat neměla.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies