Těhotenství a fakta

O těhotenství jste už slyšela mnoho, ale potřebujete znát fakta. Opravdu tolik přiberete? A nakolik se změní vaše chutě? Poznamená těhotenství i vaši psychiku? Odpovědi na všechny otázky najdete zde.

Detail pupíku

Příznaky těhotenství

Může se stát, že krvácet budete i v prvních třech měsících těhotenství. Všímejte si proto i jiných náznaků, kterými vám tělo dává najevo, že se ve vás vyvíjí lidský tvoreček. Některé ženy udávají, že zaregistrovaly první změny už v prvních dvou týdnech.

Nevolnost v průběhu těhotenství

U některých těhotných žen ranní nevolnosti po třech měsících zmizí, některé se jimi trápí až do porodu. S nevolnostmi má ale problémy až 80% těhotných žen.

 

K pohodlnému zvládání těhotenství vám pomohou speciální kurzy pro těhotné ženy. Blahodárně na vaše tělo bude působit např. plavání, cvičení na míči a podobné aktivity.

Těhotenské chutě

Neobvyklé chutě se mohou ohlásit už dva týdny po početí. Můžete mít období, kdy nemáte na nic chuť, nebo se naopak budete ládovat vším možným. Není divu, budete přece jíst za dva. Tělo mnohem více reaguje na nedostatek živin a svými chutěmi vám dává najevo, co zrovna potřebuje nejvíce.

Těhotenství a psychika

Během těhotenství může být vaše psychika citlivější než jindy. Kdeco vás rozpláče a rozčílí. Období psychické stability a lability se ale většinou střídá.

Těhotenství a kilogramy

Těhotné ženy průměrně přiberou deset až patnáct kilo. Část z tohoto přírůstku ale tvoří plodová voda, placenta a hlavně dítě. Po porodu budete mít zase o polovinu méně.

Další fakta o těhotenství

Budete unavenější a vyčerpaní. Vaše tělo teď živí dvě osoby najednou. Větší zátěži je vystaveno i srdce a plíce.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies