Těhotensví a cestování

Pokud jste těhotná a chystáte se na cesty, musíte si uvědomit, že cestování je spojeno s novými riziky. Je dobré o nich vědět. Buďte připravená, dodržujte několik základních pravidel a vyhněte se nebezpečí.
Ruce držící těhotenské bříško

Těhotenství – cestování - stravování

Dejte pozor na vodu a potraviny, které by mohly být nebezpečné. Úplně se vyhněte specialitám kraje jako je tatarák, sushi, biftek a podobným jídlům. Dejte na kvalitu, maso jezte jen řádně tepelně opracované. Mléčné výrobky jezte také jen pasterizované. Bohužel byste se měla vzdát chuťovek, jako je domácí sýr, mléko.. Hrozí totiž riziko salmonelózy. Větším zlem je pak toxoplasmóza, která v těhotenství působí vážné komplikace.

Těhotenství – cestování – pojištění

Před odjezdem zkontrolujte, jestli je vaše pojištění platné i v těhotenství. Případně si nechejte doplnit cestovní pojistku, vztahující se na těhotenství.

Těhotenství – necestujte sama

Neriskujte a delší cesty raději nepodnikejte sama. Do zahraničí už vůbec ne. Když budete cokoli potřebovat, bohužel se nemůžete spolehnout na cizí lidi. Zbytečně pak budete plýtvat síly na vyhledání lékaře, domluvu v cizím jazyce, problémy s pojištěním apod. Budete také klidnější, když nebudete sama – tedy jen s miminkem.

Těhotenství – cestování – zanedbání

Zařiďte všechno tak, aby vaše cesta nezasahovala do termínů vašich kontrol u lékaře, ultrazvuku a podobně. Pokud odjíždíte na delší dobu, zařiďte si prohlídku u lékaře v místě pobytu.

Těhotenství – cestování – porodnice nablízku

Pokud cestujete během třetího trimestru, raději si zjistěte nejbližší porodnici k místu, kde budete přebývat. Pro všechny případy.

Těhotenství – cestování – krevní skupina

Pokud nevíte, jakou máte krevní skupinu, před cestou si to zaručeně zjistěte. Požádejte obvodního lékaře. Kartičku s tímto údajem noste u sebe, nejlépe u dokladů. Krevní skupinu si můžete také nechat zapsat do občanského průkazu.

Těhotenství - cestování - hygiena

Při delším cestování buďte opatrná na hygienu. Umývajte si ruce, kdykoli je to možné, pořiďte si vlhký toaletní papír nebo vlhčené ubrousky, nikde si nesedejte na záchodovou prkénko.

Těhotenství není žádným důvodem pro to, abyste se bála vytáhnout paty z domu. Pokud se dobře cítíte a nemáte závažné problémy, cestování se nebojte. Buďte jen obezřetná a opatrná. Vždy se zamyslete před tím, než budete jednat, všechno potřebné si připravte a zařiďte před cestou.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies