Test otcovství

Jste tatínkem malého andílka a máte velkou radost z pokračování vašeho rodu? Něco vám přecejen leží v žaludku? Je vám divné, že vaše dítě má hnědé oči, zatímco vy i manželka modré? Může to být náhoda - geny přeskakují.. ale co kdyby?
Děti na houpačce

Test otcovství dnes není problém

Určení otcovství je dnes opravdu hračkou. Pryč jsou doby, kdy se tyto testy dělaly pouze z krve - třeba na jediném místě republiky. Dnes je postup podstatně jednodušší. Černou stránkou těchto testů je fakt, že ověřování je zatěžkávací zkouškou pro soudržnost mnoha rodin. Jednoduché testy otcovství, které jsou i v České republice běžně k dostání v lékárnách mohou způsobit nevratné problémy ve vztahu.

Jak probíhá test otcovství

Anonymně a regulérně může každý zjistit, zda přírůstek do rodiny pochází z jeho krve jednoduchou zkouškou. Stačí na dva tampony nanést sliny otce a dítěte, odeslat a počkat si na výsledek, který vyřkne pravdu. Podobné testy bylo sice možné podstoupit už dříve, nebyly však tak diskrétní – tyto testy zaručují naprostou anonymitu tazatelů.

Zkoušky otcovství ale zdaleka nejsou určeny jen mužům. Zhruba polovinu testů používají právě ženy, které si nejsou jisté otcovstvím.

Test otcovství – anonymita

U anonymního testu není nikým zkoumána identita žadatele o vyšetření, ani identita vzorků, které odešle. Žadatel nemusí přijít do kontaktu s nikým, kdo vyšetření provádí. Vzorky jsou zpracovávány pod čísly, takže ani pracovníci laboratoře neznají identitu žadatele. Výsledky DNA testů se rozesílají poštou.

Test otcovství – rizika

Určení otcovství je velmi intimní a zásadní záležitostí, která může hodně pozměnit vztahy ve vaší rodině. Psychologové před těmito hrátkami varují. Proto nečeřte hladinu vašich rodinných vod, pokud to není bezpodmínečně nutné.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies