Testy plodnosti pro muže

Neplodnost postihuje přibližně 10 až 15% párů v reprodukčním věku, ve většině případů je způsobena problémy se spermatem. Test mužské plodnosti umožňuje určit, zda-li jsou spermie dostatečně průbojné, aby oplodnili vajíčko.

Muž držící červenou kravatu uvázanou na krku

Test plodnosti pro muže

Test mužské plodnosti umožňuje určit, zda je aktivita vzorku spermatu normální a nebo nižší než normální. Muž si může v pohodlí domova tento test udělat a zjistit, zda-li jsou jeho spermie dostatečně průbojné, aby oplodnili vajíčko. Normální aktivita spermií je spojena s lepší šancí na úspěšné početí.

Dostupnost a cena

Testy plodnosti pro muže jsou běžně dostupné v lékárnách, kde se prodávají v balení po dvou kusech a stojí okolo 700 korun. Test trvá 90 minut, jeho přesnost je okolo 95 %. Důležité je dodržení teplotních podmínek, za kterých se test provádí. Před použitím testu plodnosti čtěte pečlivě přiložený návod.

Balení s testem plodnosti pro muže obvykle obsahuje 1 pohárek s indikátorem teploty, 2 zkumavky s nálevkou, 1 vzorkovnice barev, 1 lahvičku s barvícím činidlem a český návod.

Na jakém principu je test plodnosti pro muže založen?

Ze vzorku spermatu se zhodnotí pohyblivost a množství spermií. Test napodobuje přirozený průnik spermií pohlavním systémem ženy až k vajíčku. Barevný indikátor signalizuje změnou barvy dostatečný počet spermií, které dosáhly cíle.

Test plodnosti pro ženy

Doposud žádný domácí test plodnosti pro ženy neexistuje. Vědci v USA v současné době vyvíjejí DNA test, podle kterého lze určit, kolik let ženě zbývá na zplození dítěte. Test by měl být vhodný jak pro mladé dívky, tak i pro starší ženy.

Na jakém principu je test plodnosti pro ženy založen?

Princip nového DNA testu spočívá v tom, že předvídá rychlost fragilního genu X - to znamená, jak rychle se u žen tvoří vajíčka. Tento test by měl také odhalit, jak rychle ženě budou vajíčka ubývat.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies