Tipy, jak se odnaučit přejídat

Nezdravý životní styl má vliv nejen na naše zdraví, ale také na naši linii.V dnešním článku vám poradíme, jak se odnaučit přejídat.

Žena schovává jídlo před ostatními lidmi

Přejídáte se?

No řekněte sami, jíte opravdu pravidelně? Většina pracovně vytížených lidí nemá na pravidelné jídlo zkrátka čas. V práci jsou tito lidé rádi, když vůbec něco sní. Většinou to pak končí tak, že jakmile mají po práci chvilku čas, pustí se do jídla, kterým se snaží dohnat dopolední i odpolední půst.

A právě v tomto případě můžeme mluvit o přejídání. Nejen, že nepravidelné stravování (v mnohých případech i nezdravé - takové sladkosti, chipsy, smažená jídla, atd. nejsou pro naše zdraví příliš vhodné) může mít za následek vznik mnoha nemocí, navíc také naší postavě nepřidá na kráse. Zejména přejídání večer má za následek rychlé přibývání na váze, které se pak jen velmi těžko dostává zpět do „normy".Jak se tedy odnaučit přejídat? Poradíme Vám!

Pište si, co jíte!

Mnoho z nás ani přesně neví, kolik toho za týden sní. Vezměte si tedy tužku a papír a pečlivě si vše, co jste snědli zapište (samozřejmě také v kolik hodin). Na konci týdne si v klidu sedněte a zamyslete se nad svým jídelníčkem. Jíte skutečně, když máte hlad? Pokud jídlem zajídáte stres, starosti a nebo jídlo večer jíte „ze zvyku", vážně se nad tím zamyslete. Pokud nechcete jít ještě víc do šířky, je zapotřebí s tím něco udělat.

Nakupujte s rozumem!

Pokud jste se rozhodli se svou přibývající váhou něco udělat, je potřeba radikálně změnit jídelníček. Rozhodně nekupujte nic do zásoby, raději si vždy nakupte to, co doopravdy v ten den (maximálně další den) sníte. Vyhněte se sladkostem a nezdravým jídlům, raději se zdržte v oddělení s ovocem a zeleninou nebo se zdravými potravinami. Neberte změnu jídelníčku jako mučení, ale jako nový začátek. Jen s pozitivním myšlením Vám půjde hubnutí pěkně od ruky.

Jezte, až budete mít hlad

Nebudeme Vám říkat, že máte jíst to a to v tolik či tolik hodin. Takhle by se dieta držet neměla. Správně byste měl/a jíst, až ucítíte hlad. Ovšem to neznamená, že když se cítíte hladoví, tak musíte sníst vše, co máte zrovna při ruce (i když jde o zdravé potraviny). Jíst by se mělo vždy do polosyta. Pokud máte ještě hlad, napijte se vody. Snažte se jídlo rozvrhnout alespoň do 4 až 5 porcí za den. Večer se snažte jíst minimálně, chutě na jídlo zažeňte kouskem zeleniny. Nezapomeňte přes den dodržovat pitný režim. Také pravidelný pitný režim může mít vliv na naši váhu a chutě.

Tip:

Pokud jste si zvykli na ranní kávičku před snídaní, raději na ni zapomeňte. Káva Vás sice probudí, ale na oplátku uspí Váš metabolismu. Vždy se proto nejprve nasnídejte a teprve až poté si dopřejte kávu.

Bez sportu to nepůjde...

Najděte si sportovní aktivitu, která vás baví a snažte se ji pravidelně dodržovat (alespoň 1 až 2 krát za týden). Dieta, sport a krásná postava k sobě zkrátka patří.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies