Tipy jak zvládnout zkoušku či pohovor

Zkouškové období nebo pohovor alespoň jednou z nás zažil v životě každý. A pokud se i vy právě chystáte na jedno či druhé, přečtěte si pár našich rad, jak se na zkoušku či pohovor připravit co nejlépe.

Lidé sedící naproti jednoho muže u stolu

Den „D“

Tento den bývá významným dnem v životě každého z nás. Určuje, na jaké pozici se v budoucnosti ocitneme a tedy také to, jestli budeme spokojeni, či nikoli. Připravte se proto co nejlépe a nespoléhejte se, že oslníte svým půvabem, který by měl stačit na váš postup. Vaše znalosti, které jste načerpali, nyní musíte ukázat. Nebuďte příliš sebevědomí, ale také se nenechte ničím zaskočit.

Den před

  • Možná budete nervózní a možná vám bude v hlavě kolovat myšlenka, zda to skutečně zvládnete. Zkuste se proto uklidnit a vytvořte si plán pro případ, že by vám „něco“ nevyšlo (např. pohovor u jiné společnosti či opakování zkoušky za několik měsíců). V den zkoušky či pohovoru pak budete uvolnění, protože budete vědět, že máte otevřená zadní vrátka.
  • Máte-li nutkání rekapitulovat a přesvědčit se o svých znalostech, stihněte to do oběda. Odpoledne už jen odpočívejte, relaxujte u své oblíbené knihy nebo filmu.
  • Nepijte alkohol ani den před a nezkoušejte si dát skleničku na kuráž ani v den „D“. Mohla by vás totiž úplně odrovnat. Navíc by z vás byl cítit alkohol několik hodin. Nepomůže vyčištění zubů ani žvýkačka.
  • Nemůžete usnout? I zde platí – žádný alkohol a nejlépe žádné prášky na spaní. Potřebujete, aby si váš mozek odpočinul přirozeným způsobem. Uvařte si bylinky nebo si ohřejte mléko s medem a přidejte špetku mleté skořice, dělá zázraky.

V den zkoušky či pohovoru buďte sami sebou a na nic si nehrajte. Platí to nejen pro vaše chování, ale i pro celkový dojem. Oblékněte se slušně, ale nepřehánějte to, ať nevypadáte příliš upnutě. Měli byste mít na sobě takové oblečení, které podpoří vaše sebevědomí, ale ve kterém se budete cítit maximálně pohodlně. Je-li to možné, k pohovoru či zkoušce jděte jako první. Nebudou vás znervózňovat rozhovory ostatních.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies