Tipy na dárky pro babičky a dědečky

Taky si lámete hlavu, čím obdarovat své rodiče nebo prarodiče? Zkuste se nechat inspirovat několika tipy, které určitě nezklamou!

Ozdobený vánoční stromeček s hromadou dárků

Aktivní stáří

Naprostá většina babiček a dědečků je dnes aktivní. Ostatně prarodičem se můžete stát i před padesátkou, což určitě není věk, kdy by se senioři chtěli uzavřít před světem. V jejich aktivním způsobu života je třeba je podporovat. Radost udělá zaplacení počítačového kurzu, předplatné do divadel, víkend v lázních, taneční kurz pro dospělé, vstupenka do fitness centra nebo předplacená karta do bazénu. Babičkám (ale i dědečkům) lze dopřát trochu toho rozmazlování u kosmetičky, kadeřníka; určitě ocení i pečlivou manikúru a hlavně pedikúru.

Zdraví především

V lékárnách - ať už kamenných, nebo internetových - naleznete nepřeberné množství tipů na potravinové doplňky a další přípravky zlepšující fyzickou a psychickou kondici. Chce to jen dobře znát zdravotní stav obdarovávaných, abychom při výběru nešlápli vedle.

U starších lidí s pohybovými potížemi můžeme investovat např. do zařízení koupelny (různá madla, protiskluzová úprava apod.).

Téměř každý z nás od určitého věku potřebuje brýle - společně s babičkou nebo dědou lze vybrat moderní slušivé obruby a odlehčená plastová skla.

Fyzickou kondici podpoříme zakoupením holí nordic walking - nejenže usnadňují chůzi, ale jejich používáním posilujeme také paže.

Rodinná pohoda

Naprostá většina prarodičů zbožňuje své děti a hlavně vnoučata. Radost jim určitě udělají dárky, na kterých najdou své blízké - kalendář s rodinnými fotkami, DVD z rodinné oslavy nebo se zajímavými okamžiky z života rodiny nebo vnoučat, fotoalbum s fotkami vnoučat...

Koníčky

Velká část seniorů (nejen) v důchodu se věnuje svým oblíbeným aktivitám: pletení, zahrádkaření, rybaření apod. Vánoce jsou tím správným obdobím, kdy je můžeme vybavit novým materiálem nebo nářadím.

Duševní zdraví

Mnoho seniorů tráví volný čas křížovkami nebo třeba oblíbeným sudoku. Jako ideální tipy se v tomto případě nabízejí knihy křížovek, křížovkářský slovník nebo elektronické sudoku.

Péče o druhé

Mají-li vaši rodiče nebo prarodiče zvíře, určitě jim udělá radost dárek pro jejich zvířecího miláčka - různé hračky, pelíšky, oblečky... Fantazii se meze nekladou.

Dalším tipem na dárek jsou pokojové rostliny, které ocení zvlášť babičky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies