Tipy na dokonalé řasy

Máte krátké, řídké či polámané řasy? Nic není ztraceno! Známe tipy, díky kterým můžete své brvy znovu oživit a dodat jim vzhled, po jakém toužíte.

Zelené oko

Jak prodloužit krátké řasy

Máte-li od přírody krátké řasy, opatřete si řasenku obsahující vlákna z nylonu nebo umělého hedvábí. Ta vám řasy pozvedne do nebeských výšin a nemusíte se bát – jsou lehce odstranitelná odličovadlem make-upu.

Toužíte-li po trvalejším řešení, nabízí se moderní metoda prodlužování řas, kdy vám bude každá speciálně vyrobená řasa aplikována na řasu vlastní. Tyto umělé řasy jsou velmi lehké, takže je ani nepocítíte a přitom vám vykouzlí svůdný pohled, aniž byste je musela líčit. Umělé řasy ale bohužel postupně odrůstají, jednou za 3-4 týdny si je proto musíte nechat doplnit. Cena za prodloužení se pohybuje okolo 3 000 Kč – v závislosti na množství aplikovaných řas. Za doplnění zaplatíte okolo 600 Kč.

Jak zahustit řídké řasy

Opět se nabízí technika prodlužování a zhušťování řas. Je jen na vás, jakou délku, barvu i počet řas si vyberete a zda chcete, aby působily přirozeným nebo dramatickým dojmem.

Samozřejmě existují i klasické umělé řasy, které vás na rozdíl od dlouhotrvajících prodloužených či zahuštěných řas z kosmetického salónu nezruinují. Prodávají se buďto jako celý oblouk řas nebo v jednotlivých trsech – málokteré ale působí tak přirozeně jako řasy ze salónu, klasické umělé řasy se navíc lepí lepidlem, které mohou pokožku citlivějších očí podráždit.

Máte-li raději přírodní způsoby, jak řasy zahustit, doporučujeme řasy obvyklým způsobem nalíčit, pak je lehce poprášit pudrem a přetřít mascarou znovu. Jsou-li řasy slepené, rozčísněte je kartáčkem na řasy. Řasy budou vypadat opticky hustší i tehdy, nakreslíte-li pod ně tenkou černou linku.

Polámané řasy lze také zachránit

Nejčastější příčinou polámaných řas je příliš časté nebo nesprávné používání kleštiček na řasy. Více než jednou denně s nimi raději nemanipulujte a před každým použitím se ujistěte, že se guma uvnitř kleštiček neuvolnila a drží na správném místě. Jinak by se totiž mohlo stát něco velmi nepříjemného – řasy si kleštičkami doslova ustřihnete. (I v tomto případě ale existuje řešení – umělé řasy a natírání řas olivovým olejem, který urychlí jejich růst). Kleště nikdy nepoužívejte po ale již před aplikací řasenky a před spaním se naazpomínejte důkladně odlíčit – zbytky řasenky totiž škodí vašim brvám stejně jako zbytky laku ve vlasech.

Máte-li řasy opravdu výrazně zničené a polámané, na čas přestaňte kleště používat úplně. Řasy štětečkem každý den, od kořínků až ke konečkům, natírejte olivovým nebo ricinovým olejem. Existují také speciální gely, které stimulují růst oslabených řas.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies