Tipy na krásu podle asiatek

Lámete si hlavu, proč má většina asiatek tak štíhlou postavu a nádherně hebkou pleť? Prozradíme vám jejich tajemství...kromě správné relaxace a meditativních cvičení znají totiž asiatky i to správné jídlo. Zkuste se inspirovat.
Asijské jídlo v miskách na stole se zapálenou svíčkou

Krása díky zázrakům sóji

Sója je nazývána rostlinným masem. Má vysoký obsah vitaminů B1 a B3, lecitinu, vápníku a hořčíku a kvalitní tuk se značným množstvím vitaminu E a nenasycených mastných kyselin.
Sója ovlivňuje stav pokožky a látkovou přeměnu. Obsahuje velké množství bílkovin, které se rovnají bílkovině masa, mléka i vajec, ale na rozdíl od nich neobsahuje cholesterol. Konzumace sóji působí blahodárně při neurózách, depresích a pocitech vyčerpanosti.

Krásná díky rýži

Asiatky znají dobře účinky rýže - neobsahuje příliš kalorií, ale přitom dokáže dobře zasytit.
Rýže podporuje odvádění vody z těla a hlídá tkáně, aby zadržovalo jen tolik vody, kolik je opravdu nutné. Rýže obsahuje mnohé vitamíny B, škroby, draslík, železo, hořčík. Rýže je důležitým zdrojem bílkovin.
Zvlášť výživné jsou rýžové otruby, které snižují riziko rakoviny tlustého střeva.
Škrob v bílé i hnědé rýži se tráví pomalu, ale uvolňuje do krve glukózu, která pomáhá kontrolovat hladinu krevního tlaku cukru u diabetiků. Neobsahuje lepek a je vhodná i pro nemocné s nesnášenlivostí pšenice. Léčí zácpu i průjem.

Zázvor pro krásu

Zázvor má v asijské kuchyni své místo. Umí dodat jídlu výbornou chuť, a navíc podporuje trávení, snižuje hladinu cholesterolu a odbourává tuk.
Zázvor obsahuje éterické oleje, zázvorovou silici a štiplavě ostrou látku zvanou gingerol. Aktivuje srdečně-cévní systém, pomáhá při žaludečních a zažívacích potížích.

Kromě obohacení jídelníčku, zkuste po vzoru asiatek vyzkoušet i bahenní zábaly, zábaly z mořských řas a vše doplňte cvičením Reiki nebo Tai-chi.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies