Krása díky zázrakům sóji
Sója je nazývána rostlinným masem. Má vysoký obsah vitaminů B1 a B3, lecitinu, vápníku a hořčíku a kvalitní tuk se značným množstvím vitaminu E a nenasycených mastných kyselin.Sója ovlivňuje stav pokožky a látkovou přeměnu. Obsahuje velké množství bílkovin, které se rovnají bílkovině masa, mléka i vajec, ale na rozdíl od nich neobsahuje cholesterol. Konzumace sóji působí blahodárně při neurózách, depresích a pocitech vyčerpanosti.
Krásná díky rýži
Asiatky znají dobře účinky rýže - neobsahuje příliš kalorií, ale přitom dokáže dobře zasytit.Rýže podporuje odvádění vody z těla a hlídá tkáně, aby zadržovalo jen tolik vody, kolik je opravdu nutné. Rýže obsahuje mnohé vitamíny B, škroby, draslík, železo, hořčík. Rýže je důležitým zdrojem bílkovin.
Zvlášť výživné jsou rýžové otruby, které snižují riziko rakoviny tlustého střeva.
Škrob v bílé i hnědé rýži se tráví pomalu, ale uvolňuje do krve glukózu, která pomáhá kontrolovat hladinu krevního tlaku cukru u diabetiků. Neobsahuje lepek a je vhodná i pro nemocné s nesnášenlivostí pšenice. Léčí zácpu i průjem.
Zázvor pro krásu
Zázvor má v asijské kuchyni své místo. Umí dodat jídlu výbornou chuť, a navíc podporuje trávení, snižuje hladinu cholesterolu a odbourává tuk.Zázvor obsahuje éterické oleje, zázvorovou silici a štiplavě ostrou látku zvanou gingerol. Aktivuje srdečně-cévní systém, pomáhá při žaludečních a zažívacích potížích.
Kromě obohacení jídelníčku, zkuste po vzoru asiatek vyzkoušet i bahenní zábaly, zábaly z mořských řas a vše doplňte cvičením Reiki nebo Tai-chi.
Diskuze