Tipy na Vánoce u moře

Chcete se vyhnout každoročnímu stereotypu a vánoční svátky strávit u moře? Přečtěte si, ve kterých oblastech bude nejtepleji a s jakými riziky byste měli počítat.

Stopy na pláži s vánoční čepičkou

Vánoce na pláži nebo na sněhu?

Typické počasí o vánočních svátcích ve střední Evropě je sníh a mráz (ačkoli ne vždy je počasí vstřícné a nadělí nám krásnou sněhovou pokrývku). Pohled na zasněženou krajinu, teplo od krbu, mihotavá světýlka a svařené víno v ruce je pro většinu z nás důležitou součástí Vánoc. Někteří však touží po změně a sněhové vánice vymění za teplý vánek od moře a jemný písek na pláži. Pokud jste se rozhodli strávit první Vánoce v teplých krajích, měli byste mít na mysli několik bodů, aby vás zcela jiná atmosféra Vánoc nevyvedla z míry.

  • Neucítíte vůni tradičního vánočního cukroví.
  • Setkáte se až s čtyřicetistupňovým rozdílem venkovní teploty.
  • Nepochutnáte si na smaženém kaprovi a bramborovém salátu.

Je také docela možné, že nespatříte ani vánoční stromek v podobě, v jaké ho znáte a místo něj budou u domů a v obchodních centrech ozdobené palmy a ovocné či jiné stromy. Pravděpodobně vám přijde i divné slyšet vánoční koledy, když je venku 30°C a pálí slunce.

Kde můžete strávit nejhezčí Vánoce u moře?

Podobně, jako tomu bylo i v minulých letech, bude mezi nejnavštěvovanějšími oblastmi opět Egypt - např. město Taba, které leží kousek od hranic s Izraelem. Ačkoli zde převládá islámské náboženství, setkáte se zde s vánoční výzdobou, jakou znáte. Pěkné Vánoce zažijete i v Dominikánské republice, ale vzhledem k současnému šíření cholery ze sousedního Haiti se tato oblast nedoporučuje. Pravé exotické Vánoce si užijete v Karibiku na Velkých Antilách (Kuba) i Malých Antilách (Svatý Martin) nebo také na Bahamských ostrovech. Počítejte ale s tím, že právě o vánočních svátcích budou pobyty dražší než v ostatních měsících.

A jedna rada na závěr:

Máte-li malé děti, s Vánoci u moře raději ještě nějaký ten rok počkejte. Mohlo by se vám totiž stát, že až se vrátíte zpět do zasněžených Čech, budou vaše dítka netrpělivě očekávat příchod Ježíška i v případě, že už dárky dostaly.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies