Tipy na velikonoční nádivky

Už se těšíte na to velikonoční hodování? Brzy tady bude a čekají na nás samé lákavé dobroty a především nesmí chybět nádivky. Jaké by to byly Velikonoce bez chutných nádivek. Máme pro vás dva tipy na výborné nádivky!!!

Nádivka ve skleněné míse

Kopřivová nesmí chybětfornobravo.com

Velikonoce jsou svátky jara a k jaru patří samozřejmě kopřivy. Za chvíli budou vykukovat ze země téměř všude, tak proč je nevyužít. Dodáte nádivce typickou chuť a prospějete také svému organismu, kopřiva má totiž mnoho pozitivních účinků na naše zdraví.

Suroviny: 250 g uzeného masa, 200 g vepřového masa, 8 vajec, máslo, sůl, mletý černý pepř, 4 starší housky nebo rohlíky, mléko, pažitku, čerstvou petrželovou nať a dvě hrsti kopřiv

Jak na to

Maso je třeba uvařit, nakrájet na kostičky a smíchat s rozšlehanými vejci. Rohlíky nakrájejte na kostičky, zalejte mlékem a až změknou, přidejte je k masu. Přidejte také sůl, pepř, pažitku, petželku a omyté nasekané kopřivy. Směs dobře promíchejte, dejte do zapékací mísy. Nahoru dejte ještě kousíčky másla a pečte do mírného zčervenání.

Zdravá nádivka

Těm, kteří neholdují masu ve velkém, jistě zachutná tato cuketová nádivka se sýrem Feta. Touhkle nádivkou jistě překvapíte, není až tak tradiční.

Suroviny: 1 velká cuketa, 100 g sýru Feta, svazek bylinek dle vaší chuti, 3 vejce, 100 ml mléka, olivový olej, 180 g hladké mouky, prášek do pečiva, 100g strouhaného parmezánu, chilli, provensálské koření, mletý černý pepř a sůl

Jak na to

Omytou cuketu nakrájejte na kostičky a na pánvi ji osmahněte na jedné lžíci olivového oleje. Kostičky ochuťte solí, provensálským kořením a chilli. V misce rozšlehejte opepřená vejce, přilijte mléko a postupně přidávejte hladkou mouku s práškem do pečiva. Nakonec do směsi přidejte parmezán, nasekené bylinky a osmahnutou cuketu. Polovinu těsta nalijte do formy. Na těsto nasypte nakrájenou Fetu a nahoru nalijte zbytek těsta. Nádivku pečte při 180 ° C asi 45 minut.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies