Tipy pro jemné vlasy

Jemné vlasy jsou tenčí, náchylnější ke kudlení a plihnutí. Jakou kosmetickou péči, styling a účes zvolit, aby působily zdravým a bohatým dojmem?

Vlasy ženy vlající ve větru

VÝŽIVA aneb když jemné, tak i kvalitní vlasy

Jsou-li vaše vlasy jemné, je důležité, aby působily zdravě, čemuž můžete pomoci správnou výživou. Kvalitní vlasy vám porostou po stravě plné ovoce a zeleniny, celozrnného pečiva, ryb, luštěnin a ořechů. Důležité je také vyhýbat se stresu a kouření – včetně toho pasivního. Pokud jste si vědomi, že se pro zdravou stravu jen tak nenadchnete, vyzkoušejte alespoň vitamínové preparáty podporující růst a výživu vlasů.

SPRÁVNÁ PÉČE o jemné vlasy začíná už u mytí

Jemné vlasy vyžadují obzvláště jemné zacházení - jsou totiž náchylnější k poškození. Pokud můžete, fénujte je co nejméně, lepší je vlasy v ručníku opatrně pomačkat (ne drhnout!) a nechat volně proschnout. Pokud se bez fénu neobejdete, kupte si alespoň takový, kde lze střídat horký vzduch se studeným. Mokré vlasy nikdy nerozčesávejte, zbytečně si je polámete. Aby se vám ale nekudlily, rozčesejte je těsně před umytím. Pokud jsou náchylné ke kudlení i přesto, nemyjte je krouživými pohyby rukou, ale jen lehkým třetím sem a tam. Kondicionér používejte v menším množství a neaplikujte je až ke kořínkům, jinak budou vlasy plihnout a rychle se mastit.

Jemné vlasy jsou samozřejmě zatěžovány i chemickým barvením či odbarvováním, žehlením, kulmováním a podobně. Na tyto zkrášlovací úkony si vybírejte opravdu kvalitní pomůcky a snažte se jim nevěnovat příliš často.

Jak upravovat jemné vlasy? IDEÁLNÍ ÚČESY A STYLING

Žádný typ vlasů není vyloženě špatný, pokud je umíte správně upravit. Jemné vlasy se mnohem více třepí, konečky vlasů se ztenčují. Pravidelné zastřihávání konečků (alespoň jednou za 4 měsíce) by proto mělo být samozřejmostí. Jejich třepení můžete zamezit také používáním olejíčků na roztřepené konečky.

Provzdušněte vlasy prostříháním

Jaké účesy se pro jemné vlasy nejvíce hodí? Spousta kadeřníků tvrdí, že je nevhodná délka delší než po ramena, ne vždy to tak ale skutečně je. Záleží na tom, jak husté vaše vlasy jsou, jaký tvar obličeje máte, zda jsou vlasy schopné udržet objem a tvar. Je ale pravdou, že kratší vlasy jsou lehčí a proto působí objemněji.

Dobrým trikem, jak dodat jemným vlasům objem, je jejich prostříhání. U krátkých vlasů by mělo být sestříhání provedeno již od vrcholku hlavy, mikádo je vhodné asymetrického střihu. Kamenem úrazu bývá pěšinka – právě ta upozorňuje na zplihlost kštice. Mnohem živěji působí dobře prostřihaná (ne klasicky a obyčejně rovně střižená) ofinka nebo patka. Co se délky na ramena týče, opět doporučujeme zvolit vrstvený střih. Vlasy krásně oživí i melír.

Styling? Zkuste vlny

Jemným vlasům dodáte objem, když je budete fénovat v předklonu. Zafixujte tužidlem nebo sprejem na vlasy a je to. Bohatě budou také působit, když je zvlníte – kulmou, zapletením copánků nebo šnečků (natočíte na prst pramen, připnete sponkou a za dvě hodiny odepnete). Z natáček jsou nejšetrnější papiloty.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies