Trápí vás problémy s pletí?

Akné, kopřivka, růžovka, červenání nebo vyrážka? Znáte tyto problémy? Je na čase s nimi zatočit. Příčinou nemusí být jen vaše neposlušnost, co se týše jídla, ale také vaše psychika. Takže to chce být v klidu a pečovat o sebe!

Prst s krémem položený na tváři

Pozor kopřivka!!!

Červená kůže posetá pupínky, nemusí být jen privilegiem alergiků, snadno se může objevit u kohokoli z nás. Čím to je? Příčinou nejčastěji bývá přemíra emocí – zlost, úzkost, ale také moc smíchu. Následkem emocí se totiž zvýší tělesná teplota, urychlí se pohyb adrenalinu, což může ovlivnit uvolnění histaminu, který způsobuje vznik červených svědivých pupínků. Kopřivka se objeví náhle, vydží asi půl hodiny a klidně se může opakovat. Co pomáhá? Podání antihistaminik, ta stabilizují buňky. Ovšem po použití antihistaminik se můžete cítit poměrně unaveně. Třeba vám pomůže jóga či jiná relaxační technika nebo odpočinek.

Růžovka

Růžovka je onemocnění projevující se stálým zarudnutím. Zarudnutí zhoršují určité spouštěče, může jít o stres, kořeněné jídlo, alkohol nebo kolísání teploty. Do cév se nahrne krev, která přináší zánětlivé látky a bakterie, které způsobují přehnanou reakci. Aby byla růžovka překonána, je třeba ovládnout stres a vyhýbat se spouštěcím faktorům. I s tímto problémem může pomoci jóga. Bakterie a zánět pomohou zlikvodovat orální antibiotika a speciální krémy. S tímto onemocněním zatočí také laser. Laser redukuje množství povrchových žilek, tím pádem se snižuje množství krve v ošetřované oblasti. Lidé trpící růžovkou jsou s laserem velice spokojeni, podle všeho příznaky mizí už po třech procedurách.

Červenám se

Červenání způsobuje zvýšené uvolňování adrenalinu při strachu a rozpacích. Adrenalin rozšiřuje cévy v obličeji, a to má za následek červenání. Pokud víte, že budete muset mluvit před velkým publikem a máte s červenáním problém, preventivně užijte lék z kategorie beta-blokátorů. Že nechete hned sahat po lécích? Tak zkuste cucat kostku ledu nebo si krk chladně studeným obkladem. Chlad dokáže zablokovat nervové impulzy, které způsobují zčervenání.

Z červenáním si poradí biofeedback. O co jde? Přístrojem si budete měřit fyziologické funkce, krevní tlak a tepovou frekveci. Po určité době zjistíte, které myšlenky nebo děj u vás krevní tlak sníží. Takže se naučíte redukovat stres.

Pocení

Pro některé opravdu velice nepříjemná věc, která umí trápit denně. I z pocením se dá snadno zatočit. Nejčastěji se k odstranění tohoto problému používá aplikace botulotoxinu, který pocení omezí na šest měsíců. Botulotoxin se aplikuje do pokožky temene, spánků a čela. Průběžně můžete použít matující papírky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies