Travní lyžování vyžaduje odvahu

Travní lyžování je poměrně mladou sportovní disciplínou, při které není nouze o adrenalin. Chce to jen posbírat odvahu, protože pojedete naplno. Jak si stojí travní lyžování ve srovnání s lyžováním běžným?

Lyže na nohou jezdící po trávě

Je libo zalyžovat si na trávě za svitu slunce?

Travní lyžování je poměrně mladou sportovní disciplínou, která i u nás postupně nachází své skalní příznivce, ačkoliv jich ještě není tolik. V Japonsku je však tento sport velmi oblíben a popularita tohoto sportu bude jistě i nadále stoupat s rostoucím počtem teplých dnů v roce. Travní lyžování také úspěšně reprezentuje pětinásobný mistr světa v travním lyžování – Jan Němec. Travní lyžování není olympijskou disciplínou a první mistrovství světa se konalo v roce 1979.

Na travních lyžích se nezastavíte

Jízda na sněhu představuje vybroušené otáčky na seříznutých hranách, smykování, přibrzďování a další úkony, které můžete využít jen na sněhu. Abystě úspěšně zvládli celý sjezd na travních lyžích, musíte předvést mnohem větší dávku umu a odvahy, abyste úspěšně zvládli celý sjezd. Na trávě se projeví každé zakolísání a špatné postavení nohou. Na trávě holt žádný oblouk neošidíte.

Travní lyžování a vrčení travních lyží

Při sjezdovém lyžování na sněhu slyšíte jemně odpadávající sníh, smykování a svištěni. Travní lyžování spíše doprovází vrčení koleček, které jsou umístěny v lyžích. Rychlost však není o nic menší.

Při travním lyžování budete riskovat

Při travním lyžování je povinná uzavřená ochranná přilba a chrániče zad, které vám však nemohou zajistit zcela bezpečnou jízdu. V tomto sportu musíte počítat i se zlomeninami, protože sportovní chrániče chrání jen od toho nejhoršího.

Travní lyžování něco stojí

Zalyžovat na trávě si můžete na mnoha sjezdovkách. K průlomovým patřily sjezdovky např. v oblasti Beskyd, v Brně, Tišnově, Ostravě… Tento sport nepatří mezi nejlevnější, protože cena lyží se pohybuje kolem deseti tisíc korun a kolečka se musí také občas měnit. Nicméně můžete si tyto lyže třeba jen vypůjčit a rozjet se naplno.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies