Trendy líčení očí na jaro a léto 2009

Trendy líčení pro jaro a léto 2009 udávají jak andělskou nevinnost, tak i rafinovanou svůdnost. Záleží jen na tom, jak chcete působit.

Žena s nalíčenýma očima

Trendy barvy pro líčení očí

Mezi moderní barvy pro líčení očí patří fialová, fuchsiová, růžová, zlatavě hnědá, stříbřitě šedá. Úplným hitem je jak v oblékání, tak i v líčení očí inkoustově modrá barva.

In je jemný i výrazný make-up

Pro ty, kteří mají rádi výraznější líčení, je vhodný cikánský styl – černou tužkou orámované oči a červené rty – tento typ make-upu ale samozřejmě nesedí všem. Dovolit si je obvykle mohou jen výrazné černovlásky. Na párty se nebojte vyzkoušet třpytivou černou tužku na oči.

Jemné typy by měly sáhnout po světle růžových očních stínech a přirozené barvě rtěnky. Jste-li modrooká blondýnka, místo černé tužky na oči zvolte raději šedou.

Dokonalé oči krok za krokem

Naneste světlejší stín na celé horní víčko. Pak naneste tmavší odstín do záhybu horního víčka a rozetřete do ztracena. Stejným odstínem zvýrazněte linii spodního víčka. Černou tužkou na oči obtáhněte linku na spodním i vrchním víčku – pouze ale do 2/3 víčka. Na spodním víčku nanášejte tužku podél linie řas. Nakonec aplikujte řasenku. Snažte ji držet ve vodorovné poloze a tahem nahoru řasy tvarujte. Spodní řasy zvýrazněte mascarou jen velmi lehce.

Líčení pro malé a velké oči

Máte malé oči? Vyvarujte se nanášení linky na spodní líčko. Na víčko horní ji nanést můžete, ale velmi jemně a tence. Malé oči opticky zvětší perleťové oční stíny a světlý stín ve vnějším koutku oka. Velké oči si naopak můžete dovolit orámovat tmavou linkou celé – neličte ale spodní víčko a perleťovým stínům se raději vyvarujte!

Líčení pro oči daleko a blízko u sebe

Očím daleko od sebe sedí tmavý stín u kořene nosu a světlý ve vnějším koutku. Oči blízko od sebe se zase oddálí opačným postupem – světlý stín u kořene nosu a tmavší na vnější části víčka.

Tipy pro dokonalé řasy

Při líčení očí si dávejte pozor na to, aby byly jednotlivé řasy od sebe oddělené. Slepené brvy nepůsobí zrovna profesionálně. Začínejte vždy u kořínků a pokračujte pohybem „cik cak“, tedy střídavě doprava a doleva. Řasy tak budou perfektně rozčesané.

Pokud jsou rovné, zvednete je tak, že při nanášení řasenky bude kartáčkem jemně otáčet. Jestliže ani přesto nejsou dostatečně natočené, pomozte si kleštičkami na řasy. Pozor ale, aby pak nebyly spíše zlomené než natočené. Nejdříve řasy natočte u kořínků a potom u konečků.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies