Tréninková sestava

Dvacet minut denně si můžete ušetřit při cestě do fitness centra. Tréninková sestava je vhodná pro cvičení v pohodlí domova. Cvičit můžete kdykoliv a kdekoliv a ještě tvarujete celé tělo.
Žena stojící u zdi v bílém tričku

Tréninková sestava

Spousta druhů sportu vyžaduje speciální zařízení, s kterým budeme cvičit, návštěvu fitness centra, cestu do něj… Odbourat zbytečný tuk, zpevnit si postavu a zbavit se celkového napětí můžeme i v pohodlí domova. Stačí si vyhradit pár minut několikrát týdně a zacvičit si krátkou tréninkovou sestavu.

Tréninková sestava – co budete potřebovat

  • Vyhraďte si dvacet minut volného času.
  • Připravte si jednokilové činky nebo lahve s vodou a švihadlo.

Tréninková sestava – na zahřátí

Sevřete ruce v pěst a boxujte jimi do vzduchu. Zároveň malými krůčky tancujte. Cvičte minutu. Boxování vás uvolní a zahřeje.

Tréninková sestava – na celé tělo

Skákání přes švihadlo výborně rozproudí krev a pomůže zpevnit hýždě, nohy, záda a paže. Aby se uvolnily všechny svalové skupiny, není třeba skákat dlouho – postačí pouze minutu.

Tréninková sestava – na prsa

Rozkročte se na šířku boků. Uchopte činky nebo lahve s vodou, rozpažte a ruce ohněte v loktech tak, aby dlaně byly otočené dopředu. V této poloze střídavě předpažujte a rozpažujte. Cvičte dvě minuty.

Tréninková sestava – na ramena

Rozkročte se na šíři boků, nohy mírně pokrčte v kolenou. Vtáhněte břicho. Ruce s činkami rozpažte, dlaně směřují dolů. V této poloze sečkejte pár sekund a pak připažte. Opakujte několikrát po dobu dvou minut.

Tréninková sestava – na nohy

Rozkročte se na šíři boků. Uchopte činky a ruce mírně pokrčte tak, aby činky byly ve výši boků. Levou nohou vykročte vpřed, pravé koleno se téměř dotýká podlahy. Z této pozice se pomalu zvedejte, dokud se levá noha nepropne. Prostřídejte nohy. Cvičte tři minuty.

Tréninková sestava – na zadek

Lehněte si na záda. Ruce nechte ležet podél těla a nohy pokrčte v kolenou. Pravou nohu přeložte přes levé koleno a současně zvedněte zadek zhruba dvacet centimetrů nad zem. Vydržte chvíli a pak jej pomalu položte na zem. Cvičte tři minuty.

Tréninková sestava – na břicho

Na břicho jsou ideální tzv. „sklapovačky“. Pomůže i jejich variace. Lehněte si na záda. Ruce nechte volně podél těla, nohy natažené, břicho vtažené. Nadzvedněte hlavu a horní část těla, současně pokrčte nohy v kolenou a předpažte ruce. Vydržte zhruba dvacet sekund a vraťte se do původní polohy. Cvičte tři minuty. Celou sestavu cvičte minimálně dvakrát týdně. Při nedostatku času je vhodné se zaměřit alespoň na konkrétní partii těla (a daný cvik). Ideální je však předem nezapomenout na zahřátí svalů.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies