Triky, díky kterým vám líčení očí vydrží déle

Trápí vás rozmazané oční linky či šmouhy a žmolky od řasenky? Nebo máte problém s očními stíny, které se po určité době nerovnoměrně stírají a mizí?

Triky, díky kterým vám make-up vydrží déle

 

Nebojte se, dá se tomu krásně vyhnout. Základem je ale kvalitní kosmetika. Vybírejte tedy kvalitnější, i když poněkud dražší, produkty. Tato investice se vám jistě vyplatí.

 

Nevzhledné fleky kolem očí

 

Vytváří se vám v okolí očí šmouhy od stínů, řasenky či od oční linky? Možná za to může příliš velké množství očního krému. Pokud používáte příliš mastný krém nebo naopak větší množství, než je potřeba, pak byste si měli uvědomit, že příliš “tuku” rozpouští líčení. Raději vždy minimálně 15 minut počkejte, než se začnete líčit. Nebo alespoň přebytečné množství krému odsajte papírovým kapesníčkem.

 

Oční stíny

 

Jestli se vám většinou oční stíny obtisknou na horní víčko a po několika hodinách už byste je marně hledaly, možná za to může mastná pokožka. Okolí očí a víčka se více mastí. Takže pokud chcete, aby vám stíny vydržely celý den či noc, zkuste si před nanesením stínů potřít víčko tenkou vrstvou korektoru, který pak zapudrujete sypkým očním stínem. Ideálně zvolte transparentní odstín. Až poté můžete nanést stíny. Můžete si také vypomoci podkladovou bází pod oční stíny.

 

Oční linky

 

U očních linek si můžete pomoci podobně jako u očních stínů. Místo tekutých linek, které jsou na vodní bázi, raději vybírejte gelové tužky na oči. Můžete použít i dlouhotrvající tužky na oči, ale ty by neměly být příliš mastné. Abyste docílily precizní linky, tužka by neměla být ani příliš suchá.

 

Řasenka

 

Řasenky by se správně neměly používat, pokud je máte doma déle než půl roku. Proto se mohou drolit či odpadávat. Když budete chtít prodloužit její životnost, přestaňte s ní pumpovat v lahvičce a vytahujte ji raději pomaleji, směrem nahoru a kartáčkem byste měly opisovat tvar spirály. Stejným způsobem ji tam vracejte. Tak zamezíte tomu, aby se do ní dostával přebytečný vzduch.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies