Tuzemské ozdravné pobyty

Také naše krajina a prostředí dává nepřeberné možnosti k tomu, aby se letní či zimní pobyt proměnil v ozdravné pobývání. Kam vyrazit za tuzemskými ozdravnými pobyty? Jakým způsobem je možné upevňovat zdraví?

Slunce svítící nad zelenými kopci

Kdy se stávají pobyty ozdravnými

Mezi ozdravné pobyty může spadat letní dovolená na chatě v horském prostředí, několikadenní vysokohorská turistika, pobyt v léčebném zařízení, aktivní dovolená apod. U dětí pak mohou být ozdravným pobytem tábory, školy v přírodě a lyžařské zájezdy. Každý pobyt, kdy je člověk „vytržen” ze svého pracovního prostředí, může působit jako balzám na duši. A proto se může pobyt stát ozdravným.

Tuzemské ozdravné pobyty jako prevence a léčba

Ozdravné pobyty jsou nejen pro ty, kteří si potřebují upevnit zdraví či jej znovu získat, ale jsou také prevencí proti nejrůznějším nemocem. Jen aktivní odpočinek může zajistit pevné zdraví. I tuzemské ozdravné pobyty mohou nabídnout hodně, a to nejen ve vysokohorských oblastech a lázeňských městech. Bazén, sauna, hřiště, fitness centrum, plavání, lyžování, turistika – to vše je součástí mnoha ubytovacích chat a středisek.

Relaxační a rekondiční tuzemské ozdravné pobyty

Tuzemské ozdravné pobyty nabízejí také relaxační a rekondiční programy, které jsou zaměřeny na zdraví, sport a relaxování. Mohou probíhat v lázeňských zařízeních, kde např. speciální wellness programy jsou vytvořeny pro ty, kdo rádi cvičí nebo chtějí začít cvičit a zformovat si postavu. Několikadenní cvičební program vás vede ve cvičebních lekcích k posílení fyzické kondice. Nejen senioři si mohou dopřát relaxační programy, které jsou zaměřeny na odpočinek díky masážím, koupelím apod.

Tuzemské ozdravné pobyty mohou zbavovat tělo škodlivin

Už nejen sanatoria a lázně nabízejí speciální ozdravné pobyty, které mají za cíl zbavit tělo škodlivých látek a upevnit imunitní systém. Jedná se o léčebné detoxikační programy, které jsou speciálně připraveny tak, aby se toxiny vyplavily z těla. Procedury tak míří na ozdravení celého organismu.

Tuzemské ozdravné pobyty na českých horách

Vysokohorské čisté ovzduší působí příznivě na celkový zdravotní stav a také na alergie. Klimatoterapie ve vysokohorském prostředí českých hor působí např. svou nízkou koncentrací prachových a pylových částic a dalších alergenů. Klimatoterapie může být vhodně doplněna léčebnou rehabilitací, která se zaměřuje na dechová cvičení nebo na posílení fyzické kondice. Zdravotní pojišťovny mohou svým pojištěncům ozdravné pobyty částečně hradit. 

Speleoterapie – ozdravný pobyt v jeskyních

Také mnohahodinový pobyt v jeskyních má kladný účinek na zdraví. V jeskyních je optimální vlhkost vzduchu, příznivé složení iontů a prakticky bezprašné prostředí. Proto dochází ke zlepšení obtíží pacientů, kteří trpí nejrůznějšími chorobami dýchacích cest, oběhového systému a pohybového aparátu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies