Udělejte si svůj kosmetický den!

Zdá se vám, že na sebe vůbec nemáte čas? Práce, domácnost, případné další povinnosti, které se na vás valí ze všech stran… Tady je třeba říct rázné STOP a udělat si den jen pro sebe. Vždyť trochu toho rozmazlování si opravdu zasloužíte…

Žena holící si nohy

Najděte si čas

Na komplexní kosmetickou péči je ideální vyhradit si víkendový den /ideální je sobota/. Akce bude ještě účinnější, věnujete-li jí celý víkend. Jak si svůj kosmetický den zorganizujete, záleží jen na vás. Na výběr máte celou řadu možností.

Svěřte se profesionálům

V různých welness hotelech a zařízeních není problém si předplatit celodenní nebo víkendovou péči v podobě welness, relax nebo beauty balíčku, který zahrnuje komplexní péči o tělo a obličej včetně masáží. Podle typu zvolené péče můžete vybírat z nejrůznějších koupelí a zábalů, někde nabízejí peeling, manikúru a pedikúru, odstranění celulitidy nebo gelovou laserovou masku na obličej. Nemáte-li tolik času, a přesto pro sebe chcete něco udělat, postačí i několikahodinová „rychlovka“ v kosmetickém, masážním nebo kadeřnickém salónu, která vám dodá dobrý pocit.

Příprava na domácí kosmetický den

Chcete-li si užít svůj kosmetický den v pohodlí domova, měla byste se na něj dopředu trochu připravit. V první řadě je ideální mít dům nebo byt sama pro sebe. Jen tak se dokážete zcela uvolnit a okolí bude ušetřeno pohledu na váš obličej s nánosem bahenní pleťové masky. Je vhodné skloubit péči o tělo i se zdravou výživou, proto si dopředu rozmyslete jídelníček a nakupte potřebné potraviny a nápoje.

Je jasné, že přednost dostane lehká vyvážená strava, můžete zkusit i jednodenní hladovku, která organismus pročistí /dbejte však na přísun dostatečného množství tekutin/. Zajímavou změnou jídelníčku může být i ovocný a zeleninový den. Nezapomeňte také nakoupit kosmetické přípravky, které chcete vyzkoušet. Den předem raději neponocujte, začít kosmetický den ve 12 hodin s bolením hlavy a kruhy pod očima není úplně nejlepší nápad.

Komplexní domácí péče

Po alespoň 8hodinovém spánku zkuste začít nalačno rozcvičkou nebo krátkou procházkou. Spalování nežádoucích tuků je tak nejúčinnější. Po lehké snídani se můžete naložit do vany s vodou obohacenou o olejovou přísadu a masáž celého těla hrubší žínkou vaši pokožku příjemně prokrví. Zatímco budete relaxovat ve vaně, nechte na obličeji působit pleťovou masku a vlasům dopřejte výživný zábal.

Chcete-li si dopřát domácí, ale přesto profesionální péči, není problém pozvat si masérku, kosmetičku, manikérku nebo kadeřnici přímo domů. Po lehkém obědě si dopřejte krátkou siestu. Odpoledne můžete věnovat péči o ruce a nohy, které o nás hodně vypovídají. Proto ocení péči v podobě kvalitní manikúry a pedikúry.

Zkrášlete je lakem na nehty ve vašem oblíbeném odstínu a na noc na ně naneste vrstvu speciálního výživného krému, zabalte je do bavlněných rukavic a ponožek a ráno se jen kochejte hebkou a vyhlazenou pokožkou.

Odpoledne můžete věnovat i experimentům s líčením a zkusit varianty, na které běžně nemáte čas nebo byste si na ně netroufla. Možná změníte názor. Totéž platí i pro účes. Zkuste popustit uzdu fantazii a vytvarovat na hlavě nezvyklé kreace. Proč třeba z rovných vlasů neudělat sexy kudrlinky?

Ve dvou se to lépe táhne

Svůj kosmetický den můžete změnit na dámskou jízdu, když pozvete kamarádku/y. Vyměníte si kosmetické rady a triky a vzájemně se zkrášlíte. Ženy zbožňují, když o ně někdo pečuje, proč si tedy vzájemně neudělat manikúru nebo vlasy. Příjemným zakončením bude společná večeře ať už doma, nebo se odpočinuté a zkrášlené můžete vydat do vaší oblíbené restaurace.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies