Umíte si správně vybrat podprsenku?

Vybrat si podprsenku, aby dokonale seděla je někdy nadlidský úkon. Vyznáte se v podprsenkách nebo stále nevíte, který typ by vám mohl padnout nejlépe? Bude to push-up, soft nebo korzetová? Poradíme jak podprsenku vybrat, aby vám perfektně seděla.

podprsenka

Jaké prádlo bylo k mání v padesátých letech

Podprsenka je vynález, který ženám před sty lety změnil život. Tenkrát existoval pouze jeden druh, který musel padnout ženě s velikostí A i ženě s velikostí F, přirozeně vždy s ohledem na jejich skutečnou velikost. Nevěnovala se však pozornost tomu, zda bude každé ženě vyhovovat stejně, nikdo nepomyslel ani na jiný tvar košíčků či dokonce na nějaké vychytávky. Podstatné bylo pouze to, aby podprsenky splnily účel.
Po několika desetiletích se ženy dočkaly více střihů v různých velikostech, ze kterých si mohly vybírat téměř všechny. A konečně koncem dvacátého století přišly zázračné push-upky, ačkoli už v padesátých letech byly k mání nafukovací podprsenky. Výrobci podprsenek a spodního prádla museli reagovat na nároky žen. Dnes je výběr natolik široký, že uspokojí každou zákaznici. Záleží už pouze na ženě, po kterém střihu sáhne a na umění prodejců, kteří by měli umět pomoci vybrat to nejlepší.

Push-up, stahovací nebo sportovní

Existuje samozřejmě mnohem více typů než pouze tyto tři. Patří ale k nejčastěji pořizovaným podprsenkám ze všech typů. Push-upka pro ženy s malým poprsím, stahovací pro ženy s naopak velkým a těžkým poprsím a sportovní mluví sama za sebe. Málokterá žena má perfektní poprsí a může si dovolit prádlo bez vylepšováků. A jak jste na tom vy, umíte si vybrat nebo se pokaždé najde něco, co vám nošení podprsenky znepříjemňuje?

Košíčky A a B

V těchto velikostech se vyrábí téměř všechny typy podprsenek. Nejlépe však poprsí bude vypadat v push-up podprsence, které prsa nejen zvednou a zvětší, ale i zpevní. Pokud je poprsí majitelky pevné od přírody, může si bez obav pořídit krajkovou podprsenku bez výztuh a kostic nebo také korzetovou podprsenku, která ale velice často bývá v oblasti košíčků vyztužena a má podobný efekt jako push-upka. Podprsenka balkónového střihu se hodí pro ženy s malým i velkým poprsím.

podprsenka

Košíčky C až H

Majitelkám většího poprsí se vyplatí koupit takové prádlo, které pomůže odlehčit záda a které bude vybaveno širokými ramínky. Může se jednat buď o stahovací podprsenku, nebo odlehčovací podprsenku, která má zmíněná široká ramínka, široké boční výztuže a pevné košíčky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 2

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies