Umíte si zorganizovat svůj čas?

Práce z domova může mít mnoho podob, ale ne každý ji zvládá tak, jak by si ve skutečnosti přál. Máte-li podobný problém, ukážeme vám, jak v sobě zvednout pracovní morálku, abyste se do každé činnosti nemuseli nutit.

Žena s hrnkem v ruce a notebookem na klíně

Máte kancelář v obývacím pokoji?

Nejčastější chyba, kterou dělá většina pracujících z domova. Svou kancelář, nebo alespoň svůj PC, přestěhují do obývacího pokoje, usadí se na měkké sedačce a jako kulisu si v TV pustí zpravodajský kanál. Nejen, že televize svádí k pozornějšímu sledování, ale i sedačka přímo vybízí svého majitele k pohodlnému sezení, ne-li rovnou k ležení. Ačkoli se vám nechce, obývací pokoj i se svým PC opusťte. V jiné místnosti např. v kuchyni, v ložnici nebo ve skutečné pracovně bez TV uděláte víc práce, než si myslíte. Do obývacího pokoje choďte odpočívat po práci, vychutnáte si to.

Práce z domova má i další úskalí, která v běžném zaměstnání nepoznáme. Doma totiž hrozí spojení pracovního i osobního života v jeden celek, aniž bychom si to začali uvědomovat. Je proto důležité, tyto dva světy od sebe oddělit hned ze začátku. Když pracujete, pracujte a nedělejte nic jiného, stejně, jako v zaměstnání. Tam také neodbíháte do kuchyně zamíchat omáčku nebo neuklízíte, když jdete zrovna kolem nějakého nepořádku.

Plánujte

Udělejte si plán. Naplánujte si začátek i konec vaší domácí činnosti a dodržujte ho, i kdyby vás lákalo špinavé okno nebo plný odpadkový koš. Vzpomeňte si, jaké to bylo, když jste chodili do zaměstnání a počínejte si stejně. Nasnídejte se, vykonejte všechny ranní činnosti, které běžně děláváte a teprve potom usedněte k práci. U práce nejezte, ale kávu nebo čaj si klidně dejte. Na svačinu si udělejte, stejně jako v zaměstnání pauzu a svačte mimo pracovní území.

Práce z domova pro mnohé nemívá konec. Lidé pracují až do pozdního odpoledne nebo do večera, což je obrovská chyba. Pracovní území opusťte po osmi nebo maximálně po devíti hodinách práce. Další den nebudete znechuceni a bude se vám lépe pracovat.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies