Unavené oči - jaké jsou nejčastější příčiny?

Kvůli unaveným, opuchlým očím budete zbytečně vypadat starší. Kruhy pod očima vám taky na kráse nepřidají. Jaké jsou nejčastější příčiny unavených očí? A co vám na ně skutečně pomůže?

Jak se zbavit kruhů pod očima?

 

Trápí vás otoky očí, víček nebo máte kruhy pod očima? Známe nejčastější příčiny jejich vzniku.

 

Může to mít spoustu příčin. Jednou z nich je i dědičnost, se kterou bohužel nic nenaděláte. Jestli máte kruhy pod očima v rodině, pak je vyšší pravděpodobnost, že je budete mít taky. Další příčinou je stárnutí. Čas utíká tak rychle, roky přibývají a kůže pod očima se ztenčuje. Kvůli cévám, ve kterých proudí krev, se vám kruhy pod očima ještě více zvýrazní. Opalování může být také příčinou. Jak se kůže opaluje, kůže tmavne - především v oblasti očí, a pokud se ještě k tomu spálíte, kůže se vám ještě více ztenčí a zestárne.

 

Mezi další příčiny se řadí spánek, alergie, výživa a také těhotenství a menstruace. Když ležíte, v dolních víčkách se většinou shromažďuje tekutina, kvůli které se vytvoří otoky či tmavé kruhy. Stejně tak působí i nedostatek spánku. V rámci výživy byste se měli zbavit špatných stravovacích návyků a měli byste svému tělu dopřát více vitamínů. Největším problémem je nedostatek tekutin či železa. V těhotenství či v období menstruace se kůže většinou zesvětlí. Proto je pak kůže pod očima tmavější. Alergie mají také určitý vliv. Tmavé kruhy mají především lidé, které trápí senná rýma či potravinové alergie. Dalšími příčinami mohou být - chudokrevnost, stres, nadměrná námaha očí, špatná péče o pokožku kolem očí.

 

Prevence je základ

 

  • Voda, voda a zase voda! Pijte hodně vody - minimálně 2,5 l denně. Díky vodě bude vaše pokožka vláčnější a čistější. Klidně si do ní přidejte citronovou šťávu, vitamínem C posílíte cévy.
  • Oči si neškrábejte ani nemněte, jinak pokožka ztratí svou jemnost a pružnost.
  • Omezte kofein - pijte méně černé kávy a kofeinových nápojů (coca-cola, energetické nápoje a jiné).
  • Jezte více zeleniny a ovoce, především ty bohaté na antioxidanty - černý rybíz, petržel, luštěniny, borůvky, brusinky a další.

 

Babské rady na unavené oči

 

  • Nejvíce vám na unavené oči pomůže chlad. Vezměte si na pomoc kostku ledu, jemně ji přiložte a pomalu masírujte.
  • Dejte čajovou lžičku na pár minut do lednice, pak lžičkou přikryjte celé oko a chlaďte.
  • Stejně tak pomůže i sáček od čaje. Po uvaření čaje ho nevyhazujte a nechte chvíli vychladnout. Pak přiložte na oči.
  • Brambory si hravě poradí jak s otokem očí, tak i s kruhy pod očima. Díky enzymu katechinu vaše pleť získá světlejší barvu a také se zmenší otoky. Úplně stejně fungují i okurky.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies