United islands of Prague

Od 16. do 25.6 se stane Praha místem prestižního hudebního festivalu United Islands of Prague. Bylo pozváno více než 100 hudebních hvězd z 20 zemí světa. Jednou z hlavních hvězd bude skupina Placebo.
Hromada lidí poslouchající kapelu na pódiu
Hlavní myšlenkou United Islands of Prague je spojování, a to nejen hudebních žánrů, ale i jednotlivých kapel. První ročník nebyl pro svůj obrovský úspěch posledním a další ročníky festivalu pomalu vytváří tradici.

Rozdělení festivalu

Festival je rozdělen do tří okruhů: Blue Island festival, Green Island festival a Red Island festival. Red Zone bude určeno pro milovníky taneční scény. Na různých místech v centru města se bude navíc od 16. 6. do 25. 6 konat doprovodný program. Na své si přijdou jak příznivci rockové, taneční, jazzové a folkové hudby, tak posluchači world music.

Blue Island festival – jazz, blues & groove music

Žofín, 19.6. až 21.6.2006

Vystoupí: trio Medeski, Martin & Wood; Lucky Peterson, Jean Poul Bourelly, Stan the Man, Daniel Salontay, Zdeněk Bína a Josef Štěpánek, Dan Bárta, Kyle Eastwood a mnoho dalších.

 

Blue Island Festival bude od 19. do 21. června zasvěcen tomu nejlepším ze současného světového jazzu a blues. Předvedou se především špičkoví kytaroví hráči. Jean Paul Bourelli zaujal už minulý rok svým vystoupením v Lucerna Music baru. Jazzovou lahůdkou a celebritou v pravém slova smyslu bude syn Clinta Eastwooda Kyle. Od Vijaye Iyera, syna indických emigrantů, se toho také očekává hodně.

Green island festival - world, ethno & folk

Střelecký ostrov, 16.6. až 19.6.2006

Vystoupí: Čechomor, Michael McGoldrick, Afro Celt Sound Systém - Hadj-Brahim Khaled, Slniečko, Renato Borghetti, Etnika, Čankišou atd.

 

Green Islandem bude na festivalu Střelecký ostrov a jedním z hlavních hvězd zde bude zpěvák skupiny Afro Celt Sound System Iarla O Lionard. Ten dokonce přemluvil naší známou českou skupinu, se kterou se zná osobně – kapelu Čechomor. Společně si na festival pro diváky připravili malé překvapení. Vystoupí také známý keltský muzikant Michael McGoldrick, který je považován za jednoho z nejlepších hráčů na flétnu, píšťaly a dudy. Další hvězdou Green Island bude severoafrická hvězda Khaled.

Green Island festival a vlastně celé United Islands odstartuje mezinárodní skupina hráčů na bicí nástroje, známá pod označením Slet bubeníků. Zahájení je tedy naplánováno na Střeleckém ostrově.

Red island festival - rock & all

Branická louka, 23. až 25.6.2006

Vystoupí: Placebo, Khaled, Medeski Martin & Wood, Tito & Tarantula ad.

 

Hlavní hvězdou „červeného“ festivalu bude kapela Placebo. Vznikla už v roce 1994 a má na svém kontě už pět alb a mnoho celosvětových úspěchů. Dále vystoupí Rachida Tahu z Alžírska, Support Lesbians a J.A.R. Red Island festival jako jediný poběží po celou dobu konání festivalu. Lahůdkou bude také kapela Ecstasy of Saint Theresa, která má statut kultovní kapely. Není pochyb, že opět pohltí posluchače svou emotivní hudbou. Energetická a zábavná americká kapela Fishbone vystoupí v rámci after party. After party se na Bránické louce bude konat každý den od 22 h.

Red Zone

Bránická louka, 22. až 24. června

Vystoupí: Red zone Ladytron, Mutiny, Ecstasy of Saint Theresa, Fishbone, DJ Maceo, Kuba Soulcheck, DJ Joke, Machine Funck, DJs Scooczech, Trnqua, Cubik Tvyks, Tito & Tarantula, Khoiba a Southpaw atd.


Red Zone je určena pro fanoušky taneční scény. V rámci Red Zone vystoupí dvě zahraniční hvězdy Mutiny a Ladytron a mnoho českých tanečních špiček.

United Islands of Prague a vstupenky

Jsou nabízeny 3 typy permanentek: „červená - rocková” na Red Island festival, „zelená - world music” na Green Island festival a „modrá - jazzovo-bluesová” na Blue Island festival. Lze zakoupit také kombinace ostrovů: Red Island a Blue Island, nebo Red Island a Green Island. Tzv. Golden Pass je permanentka na všechny scény United Islands. Je také možno zakoupit jednodenní vstupenku na konkrétní jednu scénu, avšak pouze na místě a do vyčerpání kapacity ostrova. Vstupenky můžete zakoupit nejpozději dva pracovní dny před konáním akce. Zakoupíte je v předprodejích v sítích Ticketpro a Ticketportal.

Vstupenky a cena

  • Green Island festival: 750 Kč
  • Blue Island festival: 750 Kč
  • Red Island: 850 Kč
  • Red & Green Combo: 950 Kč
  • Red & Blue Combo: 950 Kč
  • Jednodenní vstupenky: 650 Kč na Green a Blue Island, 750 Kč na Red Island
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies