Úrazové pojištění

Úrazové pojištění vás před úrazem neochrání, ale pomůže alespoň zmírnit finanční důsledky způsobené úrazem. V době léčby úrazu dochází k poklesu příjmu a také náklady na léčbu obvykle nejsou malé.

Žena ležící na nemocničním lůžku

Co je to úrazové pojištění?

Úrazové pojištění je pojistný produkt, který kryje rizika úrazu. Úrazy jsou velmi časté u dětí a starších občanů a mohou zkomplikovat život kvůli poklesu příjmu v době léčby úrazu. Úkolem úrazového pojištění je tyto finanční dopady alespoň zmírnit.

 

Typy úrazového pojištění

 

  • Pojištění smrti úrazem
  • Pojištění trvalých následků úrazu
  • Denní odškodné při úrazu
  • Pojištění tělesného poškození při úrazu
  • Pojištění pobytu v nemocnici v důsledku úrazu

Úrazové pojištění je velmi variabilní. Lze jej sjednat pro různá rizika, pro jednotlivce i skupiny osob, což se vyplatí například školám nebo sportovním družstvům. Lze také zvolit délku a dobu pojištění (např. v rámci pracovní doby nebo jen ve volném čase). Hlavním úrazovým pojištěním je smrt úrazem, ostatní druhy jsou považovány jako připojištění.

Smrt úrazem

V případě pojištění smrti úrazem vyplácí pojišťovna osobám blízkým sjednanou pojistnou částku. Totéž však platí v případě životního pojištění pozůstalého.

Trvalé následky úrazu

Dojde-li k úrazu pojištěného s trvalými následky úrazu, vyplatí pojišťovny plnění ve výši procentuálního podílu ze sjednané pojistné částky podle oceňovacích tabulek.

Denní odškodné při úrazu

Rozhodující je počet dnů nutných k léčbě. Většinou jde o počet dnů pracovní neschopnosti. Pojišťovny si stanovují maximální délku léčby.

Tělesné poškození při úrazu

Je-li klient pojištěný proti tělesnému poškození při úrazu, na základě posouzení zdravotního stavu lékařem jsou mu uznána určitá procenta trvalých následků, podle kterých pojišťovna vyplatí pojistné plnění.

Pobyt v nemocnici v důsledku úrazu

Denní odškodné lze sjednat také pro pobyt v nemocnici při léčbě úrazu. Pojišťovna vyplácí sjednané pojistné plnění obvykle od 4. dne pobytu nemocnici, a to za každý následující den pobytu.

Zdravotní pojišťovny a úrazové pojištění

Úrazové pojištění mnoho lidí mylně zaměňuje za produkt soukromého zdravotního pojištění. Soukromé zdravotní pojišťovny však poskytují nanejvýš pojištění denního odškodného a vyjímečně také pojištění pobytu v nemocnici.

Jak nakoupit výhodné úrazové pojištění

Pojišťovna Generali poskytuje pojištěncům Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra slevu 10% z celkového pojistného úrazového pojištění.

Ať už máte či nemáte sjednané úrazové pojištění, do jisté míry můžete úrazům sami předcházet. Nezapomínejte na ochranné pomůcky jako jsou helmy nebo rukavice.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies