Ušetřete na splátkách svých dluhů

Dnešní doba je z hlediska financí velmi náročná a jen málokdo dokáže pokrýt veškeré měsíční náklady z vlastních zdrojů. Pak přichází na řadu půjčky, úvěry, kreditní karty a jim podobné produkty, na kterých jejich poskytovatelé vydělávají nemalé peníze. Máte dluhů více a také problém s jejich splácením? Poradíme vám, jak můžete ušetřit na jejich splátkách!

Růžové prasátko jako pokladnička na peníze

U jedné půjčky to obvykle neskončí

Jen málokdo dokáže pokrýt veškeré měsíční náklady z vlastních zdrojů, ostatní jsou nuceni sáhnout po externích zdrojích, kterými jsou nejčastěji bankovní půjčky či úvěry. Ovšem nezřídka se stává, že zachování životní úrovně a nebo vyřešení určité krizové situace vyžaduje více finančních prostředků, než bylo původně potřeba a dotyčnému pak nezbývá nic jiného, než si půjčit další peníze. A tak to je pořád dokola.

Ve výsledku se z toho mohou vyklubat například 3 osobní úvěry, povolený debet na bankovním účtu a vyprázdněná kreditní karta. Dluhy se ovšem platit musí, takže nezbývá nic jiného, než vypůjčené peníze splácet v pravidelných měsíčních splátkách. A ty rozhodně nejsou nízké.

Jak ušetřit na splátkách svých dluhů?

Ale i na pravidelných splátkách se dají ušetřit nemalé peníze. Jen si spočítejte, kolik měsíčně platíte za to, že vám někdo peníze vůbec půjčil. Poplatek za vedení úvěrového účtu, roční procentní sazba nákladů (RPSN), měsíční platba úroků za poskytnutí dané částky, atd. V součtu nakonec zjistíte, že platíte navíc nemalé peníze, které by se rozhodně daly využít i jinak. A jak tedy z této situace? Pomoci může konsolidace!

Všeobecně o konsolidaci spotřebitelských půjček

Konsolidovat, neboli sloučit, lze v zásadě jakékoli spotřebitelské půjčky.Měsíčně můžete na splátkách ušetřit i několik tisíc korun a obohatit jimi váš rodinný rozpočet. O podmínkách a pravidlech konsolidace vám poví více bankovní poradci v jednotlivých bankovních institutech. Mějte i přesto na mysli, že konsolidace vás půjček nezbaví, ale pomůže vám je splácet s menší měsíční finanční zátěží. Důležité také je, aby klient, kterému byla konsolidace jeho závazků schválena, zachoval disciplínu a nejlépe si již nebral další půjčky a úvěry.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies