Utužte své zdraví

Letos můžete přežít zimu bez toho, abyste část z ní proleželi nemocní v posteli. Stačí, když svůj imunitní systém včas připravíte na zátěž, kterou pro něj nízké venkovní teploty představují. Začít s prevencí pak můžete v Amenity Wellness Spa ve Zlíně.

Sauna

Ano, Zlín nepatří mezi vyhlášená lázeňská střediska (kousek odsud se však nachází Lázně Luhačovice). Samotný Amenity Wellness Spa, penzion nacházející se na hlavní zlínské třídě, je však vyhlášený v širokém okolí. Najdete zde totiž nejen moderně vybavené a útulné pokoje (hotel byl nedávno rekonstruován), ale také prvotřídní wellness  centrum nabízející saunu, několik parních lázní, whirpoool, klidovou místnost a celou řadu masáží.

Ale teď to hlavní…

Dle jedné studie rakouských vědců dokáže pravidelná „docházka“ do sauny snížit pravděpodobnost výskytu nachlazení. Vědci během této studie zkoumali 2 skupiny dobrovolníků, kdy jedna z nich pravidelně navštěvovala po dobu 6 měsíců saunu. A byla to právě tato skupina, která po skončení studie vykazovala o polovinu menší počet nachlazení.

Pobyt v sauně zvyšuje teplotu uvnitř těla na 38 stupňů Celsia, čímž simuluje nemoc a spouští obranné mechanismy lidského těla. Saunování lze tedy považovat za jakési „cvičení“ pro případ skutečné nemoci, díky kterému je lidský organismus připraven na invazi bakterií.

Pocení, které pobyt v sauně rovněž spouští, je pak pro lidské tělo přirozenou cestou, jak se zbavit škodlivých látek v podobě mědi, rtuti, olova, niklu a dalších. Po pobytu v sauně je tedy náš organismus čistší a připravenější bojovat s externími negativními vlivy.

Do třetice je tu pak spánek, který bez pochyb hraje pozitivní roli v boji s bakteriemi. Zátěž, kterou podstupujeme pobytem v sauně, by se dala svoji intenzitou přirovnat ke svižnější chůzi či méně intenzivnímu posilování. To je také důvod, proč se po pobytu v sauně cítíme příjemně unaveni a lépe se nám pak spí.

Sauna tedy připravuje lidské tělo na invazi bakterií hned 3 způsoby. Zároveň se jedná o příjemný zážitek. Není tedy jediný důvod, proč oddalovat Váš další pobyt zde. Pokud pak chcete spojit saunování s dalšími procedurami a nejlépe si užít i nějaký wellness víkend, neváhejte a zajeďte si do zlínského Amenity Wellness Spa.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies