Válčíte s dietou? Zkuste to s autohypnózou!

Zřejmě ani vy nejste úplně spokojena se svou postavou. Jinak byste si tento článek nerozklikla. Podle průzkumu se slovo dieta objeví v internetovém vyhledávači dvacettisíckrát za den. Dnešní život plný stresu a spěchu na nás má řadu negativních vlivů.

Ženské břicho vedle papriky,rajčat a cibule

Je pro vás držení diety bitvou?

Zkuste to s autohypnózou! Zřejmě ani vy nejste úplně spokojena se svou postavou. Jinak byste si tento článek nerozklikla. Podle průzkumu se slovo dieta objeví v internetovém vyhledávači dvacettisíckrát za den. Dnešní život plný stresu a spěchu na nás má řadu negativních vlivů. Často se cítíme unavení a chybějící energii hledáme v čokoládě nebo jiných sladkostech. Výsledkem je efekt, který poznal snad každý. Přibývání na váze.

Proč tloustneme?!

Žijeme v jednadvacátém století. To sice přináší řadu nejrůznějších technických vychytávek, avšak také spousty problémů. Vedeme hektický život. Máme nedostatek volného času a ten zbytek vyplněný stresem a nervozitou.

Saháme tak často k potravinám, které přebývají tuky a cukry a ty způsobují neestetickou nadváhu. Proč je tak těžké zhubnout? Proč tedy nezvládáme tento problém, jehož řešení - dieta a cvičení - je tak prostě jednoduché?

Není to proto, že bychom o to neměli zájem nebo že bychom to nezkusili. Knihy o zdraví a dietách se prodávají více než všechny ostatní. Za programy snižování váhy, dietní pomůcky, léky na hubnutí, dietní potraviny a nápoje se utrácejí miliony dolarů. Necháváme si zadrátovat čelisti, zasvorkovat žaludek, chirurgicky odsát tuk. Zájem o váhu je posedlostí mnoha z nás.

Autohypnóza? Co to je?!

Jedná se o vědeckou pomůcku, která je mezi lékaři čím dál tím více uznávána. Vzhledem k faktu, že lidé často pochybují o úžasných dietách, má autosugesce o výhodu navíc. Když člověk drží jakoukoliv prachobyčejnou dietu, drží ji s vědomím, že ji jednou „pustí“.

Autosugesce pomáhá především k získání rozumných stravovacích návyků a získání kontroly nad svou váhou, bez jojo efektu. Chce také, aby si každý uvědomil, že jeho cílem je více než hubnutí. Cílovou rovinkou by měl být dlouhodobější účinek – například zdravý a šťastný život. Ne pouze fakt, že se konečně vejdu do kalhot.

Jak si osvojit devítistupňový program snižování nadváhy:

  1. Uvařte si čaj a udělejte si chvilku sama pro sebe. Uvědomte si, proč chcete zhubnout. Nedělejte to však tak, že si po víkendových hodech řeknete: „Zhubnu!,“ a přestanete jíst.
  2. Z vaší mysli vymažte pojem pochybnost! Musíte zaujmout správný duševní postoj a věřit v budoucí úspěch. Zamýšlíte-li shodit více, než dvě kila do plavek, doporučujeme provést celkovou lékařskou prohlídku a ujistit se, že jste zdravotně zcela v pořádku.
  3. Nastudujte si všechna rizika spojená s problémem nadváhy. Mějte neustále na paměti MOTIVACI k hubnutí – vzít si na příští oslavu ty červené šaty podobně.
  4. Sáhněte si do svědomí a zeptejte se sama sebe, jak často jíte, kolik toho sníte, zda jsou váš jídelníček vyvážený, a které jídla z nadbytku kalorií by bylo zapotřebí omezit – například: „Proč bych si nedala k dopolední kávě nějakou sušenku? Ale nemusím ji mít i po obědě a u odpoledního čaje.“
  5. Častým důvodem kolísání váhy je přejídání. Je to i váš problém? Pak se zeptejte sama sebe: „Proč to dělám? Vždyť mě samotnou nebaví neustále vyjídat ledničku k prasknutí a následně týdny trpět hladem? Co mi chybí? Je to láska? Proč jsem nešťastná? Co mi chybí?“ Je možné, že trpíte tzv. emočním hladem – snažíte se jídlem zapomenout na své problémy, vrátit se do dětství apod.
  6. Aby byla vaše dieta završena zdárným koncem, je dobré vzdělat se v oblasti výživy. Životospráva není o ničem jiném, než o návycích a zvycích, které mohou být silou autohypnotické sugesce změněny.Je to jen ve VÁS!
  7. Plánujte si, z čeho se bude váš denní jídelníček skládat. Mějte na paměti vaši motivaci. Pořiďte si sešit a zapisujte si, jak vaše váha klesá a nadbytečné centimetry nenávratně mizí.
  8. Kupte si nové oblečení! Nečekejte, Až zhubnete!! Vždyť se ty kalhoty dají pak zabrat! Všímejte si, jak se váš vzhled dennodenně mění, a buďte na sebe pyšní.
  9. Mějte na paměti, že každým čtverečkem čokolády, který nehltáte po desáté večer, jste o krok blíže k vaší vysněné váze. Uvědomte si, že už jste silnější a nepodléháte tak snadno pokušení.

Diety - na co si dát pozor!

Drastické diety, jako celodenní pití mléka nebo jedení jablek, nemají dlouhého trvání a přichází po nich nenáviděný jojo efekt. Na pocit, že jste odsouzeni k neúspěchu, zapomeňte! Vzpomeňte si, kolikrát jste se odhodlala začít s tou či onou dietou. Kolikrát jste začala a skončila, začala a skončila. Našla jste vůli! A díky stejné vůli a autohypnózy váš váha může být definitivní.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies