Vánoce u moře? Proč ne!

Už vám leze krkem předvánoční shon, nemístné utrácení za dárky a počasí přesně takové, jaké jste si nepřáli? Nejraději byste se místo toho váleli někde u moře? A proč ne? Je to pouze na vás!

Santa Clausové vycházející z moře

Chcete jiné Vánoce? Do toho!

Vánoce patří mezi nejpečlivěji dodržované svátky na světě. Přestože jich mají někdy mnozí z nás po krk, neodvážíme se něco změnit. „Co by na to řekli ostatní?“ je náš nejčastější argument. Představa vánočních svátků strávených na horách nebo u moře přitom prolétla myslí snad každému.

Cena za Vánoce u moře a vánoční dárky je téměř stejná

Bojíte se, že na takovou změnu nemáte peníze? Pak si spočítejte, kolik za Vánoce každý rok utratíte. Jen za dárky dá průměrná česká rodina okolo šesti tisíc. K tomu připočítejte náklady na cukroví, o něco dražší sváteční obědy a máte cifru přesahující sedm tisíc. Pokud k tomu pár stovek ještě přidáte, máte na vánoční dovolenou u moře našetřeno.

Vánoce u moře – proč se vyplatí

Vánoce u moře mají spoustu výhod. Vyhnete se stereotypu ve formě každoročního předvánočního shonu, vymýšlení originálních vánočních dárků a zdlouhavého vaření a pečení a zatímco většina Čechů bude doma klepat kosu, vy budete někde na druhé straně zeměkoule chytat bronz. Bonusem je také fakt, že pokud nemáte dostatek volných dní na dovolenou, můžete využít volna o svátcích.

Díky krizi jsou zájezdy levnější

Ano, je to tak. Vánoční a silvestrovské zájezdy k moři jsou ve srovnání s minulým rokem levnější. Díky celosvětové finanční krizi je poptávka po letenkách i ubytováních v hotelech nižší, proto jsou tito poskytovatelé služeb nuceni jít s cenou dolů.

Kam na Vánoce?

Češi míří nejčastěji do Egypta. Ze všech destinací je o Vánocích nejoblíbenější Egypt a není divu - zájezd zde vás nevyjde na více než deset tisíc korun. Hned po něm následuje Tunisko a Kanárské ostrovy, oblíbené je ale také Thajsko, Kuba, Dominikánská republika nebo Spojené arabské emiráty – tam můžete spojit válení se u moře i s lyžováním – v obchodním středisku Mall of the Emirates v Dubaji je totiž vybudována největší lyžařská hala světa. Více se dočtete v článku ZDE.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies