Velbloudí mléko - lék na alergie

Velbloudí mléko posiluje imunitní systém dětí a pomáhá léčit alergie na některé potraviny. Velbloudí mléko je slanější než kravské, ale obsahuje trojnásobek vitamínu C a až desetinásobek železa.
Velbloudi na poušti

Alergie údajně léčí velbloudí mléko

Organismus produkuje imunoglobulin jako odpověď na přítomnost cizorodé látky a s jeho pomocí tyto látky eliminuje. Alergie na potraviny v mírné podobě vyvolávají nejrůznější vyrážky, v nejtěžších případech mohou vyvolat také anafylaktický šok, tedy reakci, jíž je bezprostředně ohrožen život.

Velbloudí mléko versus kravské

Velbloudi nejsou přežvýkavci a jejich mléko se složením od mléka přežvýkavců podstatně liší. Velbloudí mléko je méně tučné a obsahuje nenasycené kyseliny. Má téměř 5 procent mléčného cukru, laktózy, a přesto je dobře stravitelné i pro ty, kteří mají s trávením laktózy potíže. Není v něm žádný beta-laktoglobulin ani kasein, tedy složky, které u mnohých jedinců způsobují alergii na kravské mléko. Má vysoký obsah vitaminu C, vápníku, železa a imunoglobulínů (podobající se lidským).

Pokusy na účinky velbloudího mléka

Studie se zúčastnilo jen osm dětí, ale všechny se prý po krátké kúře z velbloudího mléka vyléčily z vážných alergií. Při pokusech bylo používáno zmrazené velbloudí mléko, které se mělo jen rozmrazit, nikoli zahřívat. Po krátké kúře dětem alergické reakce a potíže vymizely.

Nevýhody velbloudího mléka

Velbloudí mléko nesmí být pasterizováno. Pro židy je překážkou, že velbloudí mléko nepatří mezi tzv. košer potraviny.

Co se z velbloudího mléka vyrábí

  • jemný bílý sýr s bílou slupkou - Caravane, Camelbert
  • zakyslý nápoj šubat
  • tvrdý sýr
  • mléčné sladkosti
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies